SVJETSKI KUP

Gimnastičarski spektakl u Gradskom vrtu

23.08.2013 u 13:56

Bionic
Reading

Petu godinu za redom Hrvatska će biti među rijetkim zemalja koje će ugostiti jednu od serija Svjetskog gimnastičkog kupa.

Izabrano društvo od 13. do 15. rujna okupit će se na Challengeu u osječkom Gradskom vrtu.

'Dolazi nam više od 170 gimnastičara i gimnastičarki iz 34 zemlje svijeta. Posljednjih godina ugostili smo niz velikih reprezentacija, a ove godine prvi put nam stižu i gimnastičari iz Japana', otkrio je sportski direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

U Osijeku će nastupiti reprezentativci Argentine, Austrije, Belgije, Bjelorusije, Kanade, Kolumbije, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Grčke, Guatemale, Mađarske, Italije, Japana, Latvije, Litve, Meksika, Nizozemske, Paname, Poljske, Portugala, Portorika, Južne Afrike, Rusije, Slovenije, Srbije, Slovačke, Švedske, Turske, Ukrajine i Venecuela.


Hrvatsku će predstavljati parteraši Tomislav Marković i Andrej Korosteljev, Filip Ude i Robert Seligman nastupit će na konju s hvataljkama, Marko Brez na ručama i preči, Marijo Možnik na preči, Ema Kajić na preskoku i tlu, Stella Petran na preskoku, gredi i tlu, te Dina Madir na dvovisinskim ručama i gredi.

'Prvi put osigurali smo i čarter let Frankfurt – Osijek – Frankfurt kako bi svi u Osijek došli što lakše i brže', dodao je Mađarević.

Satnica natjecanja
Petak, 13. rujna
13.00 - 17.30 Kvalifikacije

Subota, 14. rujna
FINALA PO SPRAVAMA
18.00 Parter (muški)
18.30 Konj s hvataljkama (muški) i preskok (žene)
19.15 Svečano otvaranje natjecanja
19.30 Karike (muški) i dvovisinske ruče (žene)

Nedjelja, 15. rujna
FINALA PO SPRAVAMA
18.00 Preča (muški)
18.30 Ruče (muški) i Parter (žene)
19.15 Preskok (muški) i greda (žene)