SVJETSKA LIGA VETERANA

Giergia oduševio Višnjik: Želio sam pokazati što mogu u ovim godinama!

13.04.2015 u 08:40

Bionic
Reading

Ujutro ili popodne utakmica, ostatak dana šetnja gradom ili izlet, a navečer zabava. Ovo je formula koju koriste svi sudionici Svjetske košarkaške lige veterana kojoj je do 16. travnja domaćin Zadar. To ne znači da nedostaje natjecateljskog žara. Štoviše, zaiskrilo je na dvije utakmice, pa su tako iz igre isključene dvije igračice ekipe FIMBA World Team i jedan Čileanac.

Povratak Giuseppea Pina Giergie na košarkaške parkete obilježio je drugi dan Svjetske košarkaške natjecanja. Zaigravši za reprezentaciju svijeta 78-godišnji Pino je postigao osam koševa, a svojom je vitalnošću, imaginacijom i asistencijama oduševio gledatelje, među kojima i svog negdašnjeg trenera, 90-godišnjeg Isidora Maršana.

'Za mene je jako važno da mogu igrati u ovoj dobi jer moji prijatelji imaju ozbiljnih zdravstvenih problema. Sretan sam da mogu igrati s mlađim dečkima. Želim im pokazati što mogu u ovim godinama. Zadar je prekrasan grad, a ovo je natjecanje velika promocija za grad i turizam. Nadam se da će Zadar postati centar košarke u Hrvatskoj', kazao je Gjergja.

Zanimljivo je da je u istoj ekipi zaigrao i predsjednik organizacijskog odbora Svjetske lige veterana Tonći Vanjak koji je postigao 12 koševa, a prvo ime susreta bio je Slovenac Slavko Kotnik s 22 koša.
Pristan iz Svetog Filip i Jakova je u kategoriji 45+ gubio dvadesetak razlike od ruskog Interwooda, a onda do 35. minute stigao na zaostatak od 8 koševa. Nekoliko izgubljenih lopti vratilo je Ruse na put do pobjede 63-75. Šime Mikas je s 16 koševa predvodio ekipu Pristana. Sonik Puntamika je u kategoriji 35+ nadigrala zagrebačku Mladost 90-51 uz odličnu igru Davora Mujagića i Marka Žorža koji je postigli po 20 poena. Slijedio ih je Mario Dundović s 13 koševa.


Otok Ugljan se u kategoriji 50+sastao s ukrajinskom ekipom Caro Amigo i slavio 76:65. Prva je to pobjeda zadarskih bodula. Darko Pahlić je s 31 košem bio prvo ime susreta. Viafora Hernandez iz Maxi Chillana je zabio 53 koša u kategoriji 55+ i za sada je rekorder natjecanja. Vrlo blizu mu je visoka igračica ekipe Brasila Santos de Olivera koja je Zadrankama ubacila 42 koša. ŽKK Zadar je poražen 36-57. Zadranke su se držale do rezultata 34-34. Do kraj susreta postigle su tek dva koša, a zadnju su četvrtinu izgubile s rezultatom 27-0.
U ponedjeljak na parket izlaze tri zadarske ekipe. Svi će zaigrati u poslijepodnevnim satima.

U kategoriji 35+ KK Pet bunara igra važnu utakmicu protiv ekipe MORH-a. Mogu li Pestić, Ružić, Ercegović, Zrilić, Macura, Longin i društvo pod vodstvom trenera Dade Burčula preko Marcelića, Zlatopera, Mandića i ostalih "vojnika" provjerite od 18 sati u glavnoj dvorani. Prije ove utakmice od 16.15 sati Sonik Puntamika igra, također u velikoj dvorani, protiv švedske ekipe Gothenburg.

Pristan će prvu pobjedu u kategoriji 45+ pokušati ostvariti u dvorani broj 2 od 18 sati. Protivnik će im biti japanska momčad Susanoo.

Za natjecatelje, ali i sve dobronamjernike, dan će završiti druženjem i feštom u Famous Beach klubu na Boriku.