nema mu spasa

Gennaro Gattuso odlazi nakon katastrofalnog niza; čelnici kluba više nemaju strpljenja

19.02.2024 u 19:39

Bionic
Reading

Talijanski trener Gennaro Gattuso (46) napušta Olympique iz Marseillea manje od pet mjeseci otkad je došao na tu funkciju

Gennaro Gattuso (46) je stigao na klupu Olympique Marseillea krajem rujna 2023. godine kad je zamijenio Španjolca Marcelina koji je otišao nakon pet utakmica i nakon poznatog burnog sastanka uprave kluba i reprezentativnih navijačkih skupina.

No, unatoč ohrabrujućim prvim tjednima, Gattuso nije uspio popraviti situaciju u momčadi koja u 2024. godini nema niti jednu pobjedu u prvenstvu i nalazi se na devetom mjestu prvenstvene ljestvice, daleko od vrha.

Osim tijesnog uspjeha u Kupu protiv petoligaša Thionvillea (1-0),Marseille nije pobijedio od 17. prosinca prošle godine. U ponedjeljak ujutro, dan nakon poraza u Brestu (1-0), Talijan je priznao da 'više nema rješenja' za ponovno pokretanje momčadi Marseillea. Prema izvoru bliskom klubu, do razlaza dviju strana trebalo bi doći u obliku sporazumnog razlaza, a ne otkaza.

Gattuso je Marseille vodio na 24 utakmice u svim natjecanjima, ostvario je po devet pobjeda i remija uz šest poraza. No, u posljednjih sedam utakmica je momčad u teškoj krizi s tri poraza i četiri remija u nizu pa rastanak nikoga ne iznenađuje.

Standings provided by Sofascore