DOČEK U DOMOVINI

Ganci poručili: Za četiri godine idemo do kraja

06.07.2010 u 11:22

Bionic
Reading

Tisuće oduševljenih navijača dočekalo je nogometnu reprezentaciju Gane na povratku kući sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici gdje su "crne zvijezde" plasmanom u četvrtfinale ostvarile najveći uspjeh u svojoj povijesti, te postale tek treća afrička reprezentacija koja je stigla među osam najboljih na svijetu, nakon Kameruna 1990. i Senegala 2002.

Gana je imala veliku priliku postati i prva afrička reprezentacija koja će zaigrati u polufinalu, ali je Asamoah Gyan promašio 11-erac u posljednjoj minuti produžetaka kojim je mogao donijeti pobjedu protiv Urugvaja.

'Zvijezde su se galantno borile i učinile ponosnom ne samo Ganu, već čitav afrički kontinent,' izjavila je 53- godišnja Felicia Acheampong koja se našla u mnoštvu oduševljenih navijača među kojima su mnogi bili ogrnuti ganskim zastavama.

Ganske reprezentativce u zračnoj je luci dočekala karnevalska atmosfera, navijači su svoje junake dočekali zaglušujućom bukom vuvuzela, bubnjeva i pjesmom.

'Napravili smo najbolje što smo mogli za Ganu i Afriku, ali sreća nije bila na našoj strani. Nisam prorok, ali želio bih reći da ćemo se kvalificirati za SP 2014. A tada ćemo biti spremni na borbu za naslov prvaka,' rekao je kapetan ganske reprezentacije Stephen Appiah na crvenom tepihu u zračnoj luci.

Afrika Ganu voli javno