DRAMA DO ZADNJEG KOLA

Galatasaray nije dopustio iznenađenje i Fenerbahčeu 'pred nosom' uzeo naslov

26.05.2024 u 22:11

Bionic
Reading

Galatasaray je osigurao 24. naslov prvaka Turske pobjedom od 3:1 kod Konyaspora u nedjelju, završivši sezonu s tri boda više od glavnog istanbulskog rivala Fenerbahcea koji prvenstv nije osvojio već cijelo desetljeće.

Galatasaray je trijumfirao drugu godinu zaredom nakon sezone obilježene kontroverzama i nasiljem na terenu i izvan njega.

Argentinski napadač Mauro Icardi zabio je dva puta, a turski veznjak rođen u Švicarskoj Berkan Kutlu dodao je treći u pobjedi Galatasaraya u Konyi, zapalivši slavlje među njihovim navijačima diljem Istanbula i šire.

Dva istanbulska kluba bila su iznad ostalih momčadi Superlige u ovom razdoblju, s Galatasarayem koji je završio sa 102 boda i Fenerbahčeom, koji je u zadnjem kolu porazio Istanbulspor sa čak 6:0, s 99 bodova.Trećeplasirani Trabzonspor ima 67 bodova nakon 4:2 domaće pobjede protiv Ankaragucua u nedjelju.

Galatasaray je izgubio samo dvije ligaške utakmice ove sezone, uključujući kod kuće protiv Fenerbahcea prije tjedan dana, što je odgodilo njihovu krunu. Postigli su 92 gola, a primili 26.

Fenerbahče je imao samo jedan poraz - ali i šest remija naspram Galatasarayeva tri.

Icardi je bio najbolji strijelac lige sa 24 gola ispred Fenerbahčeovog bosanskog napadača Edina Džeke s 21 golom.