Liga nacija logo sponzori

Uefin žiri odabrao

Gaf službenog spikera o kojem se priča; umjesto Hrvata najboljim proglasio Španjolca!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 19.06.2023 13:05
  • Objavljeno 19.06.2023 u 11:35
Bionic
Reading

Nakon zanimljive finalne utakmice između Hrvatske i Španjolske, koja je nakon 120 minuta igre došla do ruleta penala, za najboljeg igrača proglašen je Marcelo Brozović

Iako je nakon ruleta penala slavila Španjolska, ipak je najbolji igrač finalne utakmice Lige nacvija stigao iz redova Hrvatske. Svi su se nadali kako će to biti Luka Modrić, ali je za najboljeg igrača proglašen Marcelo Brozović.

To je odučio Uefin žiri, ali ipak je došlo do pomutnje nakon utakmice u Rotterdamu jer je službeni spiker odmah po završetku utakmice objavio da je igrač utakmice - Rodri.

U prvi tren nitko nije opazio da je službeni spiker napravio gaf jer mu je očito netko gurnuo papir na kojem je pisalo kako je 26-godišnji Rodri – zvijezda Manchester Cityja - izabran za najboljeg igrača završnog turnira. Naravno, kasnije se pročulo za gaf, ali već je bilo kasno, a Brozović se nije ni pojavio u mix zoni kao što nalažu pravila. Ukratko, nastala je pomutnja.

No, za najboljeg igrača proglašen je Marcelo Brozović koji je brzo ulovio formu nakon problema koje je imao s ozljedama. Ukratko, 'Epic Brozo' – kako je dobio nadimak u Italiji - odigrao još jednu utakmicu za nogometne udžbenike. Ukratko, analitičari su oduševljeni, a da je imao malo sreće mogao je biti i junak jer je u dva navrata imamo sjajnu šansu za postizanje gola.

*više statistika OVDJE

Ukratko, 30-godišnji Marcelo Brozović odigrao je svih 120 minuta utakmice i prema službenim podacima pretrčao je 16,5 kilometara. Imao je čak 107 dodira s loptom, dobio je deset duela., od devet dugih lopti čak osma je bilo točno.. A dojam koji je ostavio - pogotovo nakon nedavne utakmice u finalu Lige prvaka - je zaprepaštujući. Maestralno! Za anale Epic Brozo!

  • +9
Tuga hrvatskih nogometaša; Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
  • +67
Hrvatska - Španjolska, finale Lige nacija, 18.6.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

*više statistika OVDJE

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal