JASNO I GLASNO

'Gade mi se, razbojnici neće imati posljednju riječ'

14.05.2013 u 17:31

  • +9

PSG-ova proslava pretvorila se u nerede

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Ceremonija proslave naslova francuskog nogometnog prvaka PSG-a predviđena za srijedu odgođena je do daljnjega zbog nemira koji su izbili u ponedjeljak u francuskoj prijestolnici...

'Dan nakon nereda koji su sabotirali ovo veliko PSG-ovo slavlje, koji su oštetili Pariz i duboko povrijedili Parižane, želim izraziti svoje gađenje i ljutnju spram ovakvog vala nasilja za koje je odgovorno nekoliko stotina razbojnika. Pozivam ministra unutarnjih poslova da pooštri borbu protiv ovog tipa fenomena ispred Parka prinčeva. Razbojnici neće imati posljednju riječ u Parizu,' zborio je pariški gradonačelnik Bertrand Delanoe dan nakon što su PSG-ovi huligani razbijali izloge, uništavali automobile, palili vatru, te se sukobili s policijom.

GRADONAČELNIK
Želim izraziti svoje gađenje i ljutnju spram ovakvog vala nasilja za koje je odgovorno nekoliko stotina razbojnika


Iz gradonačelnikova ureda potvrđeno je kako je proslava predviđena u srijedu navečer ispred Gradske vijećnice odgođena, a sazvan je sastanak na kojem će nazočiti francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valla, predstavnici PSG-a, francuske nogometne lige, policije i gradnonačelnikova ureda, kako bi se dogovorilo rješenje za ovaj gorući problem.

U navijačkim neredima u Parizu u ponedjeljak, kada je prvotno trebala biti održana pobjednička proslava, ozlijeđeno je više od 30 osoba, uključujući tri policajca, a 21 je osoba uhićena.

PSG je prošle nedjelje 1;0 pobjedom nad Lyonom dva kola prije kraja sezone osigurao treći naslov francuskog prvaka u klupskoj povijesti i prvi nakon 19 godina.