POLA TUCETA U MREŽI

Furija protutnjala Bakuom, teža ozljeda Cesca

09.06.2009 u 21:27

Bionic
Reading

Europski nogometni prvaci gostovali su u Bakuu i u sklopu priprema za nastup na Kupu konfederacija lakoćom su svladali Azerbejdžan. Junak Španjolaca bio je david Villa, a tragičar Cesc Fabregas

Iako je Španjolska došla bez gotovo čitavog veznog reda, problema nisu imali. Već u prvom poluvremenu David Villa je zabio tri gola i otklonio rezultatsku neizvjesnost. U drugom poluvremenu Španjolci su udvostručili prednost golovima Riere, Guize i Torresa te s konačnih 6:0 odradili provjeru prije nastupa u Južnoj Africi.

Ipak, izbornik Del Bosque ima novu brigu na pameti, jer teže se ozlijedio Cesc Fabregas. Kapetan Arsenala je na isteku prvog poluvremena pretrpio prekršaj za penal od naturaliziranog Srbina Subašića, i nezgodno pao na glavu. Potekla je krv i liječnici su morali 'pokrpati' kreativnog Španjolca. Pitanje je hoće li Fabregas nastupiti na Kupu Konfederacija koji počinje u nedjelju.

Azerbejdžan nije bio u sasvim podređenom položaju, no Iker Casillas sjajno je zaustavio opasan slobodan udarac domaćina i gledatelje ostavio bez mogućnosti za slavlje.