samo za tportal

Franko Andrijašević na mukama: Sada je u klubu koji ga ne poštuje i koji želi izbaciti njegovu Rijeku

16.08.2019 u 13:37

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke s dvije pobjede po 2:0 preskočili su škotski Aberdeen te ušli u play-off nogometne Europske lige, u kojem će igrati protiv belgijskog Genta

Igor Bišćan i njegova Rijeka na impresivan su način došli do play-offa Europske lige. Nakon pobjede 2:0 na Rujevici, uzvrat u Aberdeenu bio je rezultatski jednako uspješan, iako po igri možda čak i uvjerljiviji.

Prema tome, itekako veliko ohrabrenje za sve navijače Rijeke, koji se već polako organiziraju za put u belgijski Gent, gdje ih sljedećeg četvrtka čeka prva utakmica play-offa.

Na tribinama tog stadiona bit će i 28-godišnji Franko Andrijašević, bivši hrvatski reprezentativac, ali i bivši igrač Rijeke s kojom je u sezoni 2016/17 osvojio dvostruku krunu.

'Svakako ću ići na tu utakmicu. Baš jučer (op.a. u četvrtak, nakon pobjede Rijeke u Škotskoj) čuo sam se s Gorgonom, i pitao me hoćemo li se vidjeti. I rekao sam mu: Sigurno, ali samo prije i poslije utakmice... ha,ha, ha. Na uzvratnu utakmicu neću ići, jer moram odrađivati obveze u B momčadi', rekao je na početku razgovora za tportal Franko Andrijašević.

  • +13
Franko Andrijašević pobjednik tportalovog izbora 'Kapetani biraju' - najbolji nogometaš MAXtv prve lige Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Matej Grgić

Ovo 'prije i poslije utakmice' ne znači da bi Franko okrenuo glavu od bivših suigrača, već je razlog u tome što se ovaj Splićanin trenutno nalazi u B momčadi Genta i ne konkurira za prvi sastav.

'Da, tako je. U B momčadi sam, treniramo nas pet, šest igrača prve momčadi i čekamo novi angažman. Tako je bilo i zimus, ali uspio sam otići u Waasland-Beveren, gdje sam odradio cijelu polusezonu i pokušao vratiti se u nogometni život. I sve je bilo OK. Međutim, kako taj klub baš i ne stoji financijski najbolje, jednostavno nisu mogli preuzeti obveze na sebe. Osim toga, iz Genta su mi rekli da ću u ovoj sezoni opet biti u konkurenciji. No, kada sam se vratio, stvari su se opet vratile na staro, pa sam pitao trenera što se događa. I onda mi je potvrdio da se on s čelnicima kluba dogovorio kako na mene više ne računaju, iako su meni tvrdili drugačije. I sada nemam što drugo, nego čekati hoće li se pojaviti koji klub', potvrdio nam je ovaj tužniji dio svoje trenutne situacije Franko Andrijašević, kojeg ugovor s Gentom veže još tri sezone.

Otkrio nam je da se njegov menadžer Andy Bara brine o svemu, da ne zna kolika bi bila odšteta, ali kako se bliži kraj prijelaznog roka, da bi cijena mogla i padati. Dakle, ako nekome treba kvalitetni ofenzivni vezni, možda će u sljedećim danima itekako profitirati. Jer za male novce mogao bi dovesti bivšeg najboljeg igrača HT Prve lige.

Ono što je posve jasno jest da ga na utakmici njegovog bivšeg i aktualnog kluba nećemo vidjeti na terenu.

Svjestan je i da zbog strogih profesionalnih odnosa baš ne smije puno pričati o stanju unutar belgijske momčadi, ali priznao nam je da su emocije podijeljene.

'Svi dobro znaju što mi je Rijeka pružila i s koliko sam emocije igrao u njoj. I zato je jasno da ova utakmica ima za mene posebno značenje. Ne smijem vam ni reći za koga ću navijati, ha,ha'.

No, vjerojatno nećete izazvati revolt u Gentu ako procijenite odnos snaga ovih dviju momčadi?

'To ćemo tek vidjeti, ha,ha.. Ali realno Gent ulazi u ove oglede kao lagani favorit. Međutim, moram priznati da sam se itekako ugodno iznenadio kada sam vidio kako se Rijeka postavila u Aberdeenu i kako je zrelo odigrala. Mislim da smijem reći kako se i Rijeka ima pravo nadati uspjehu. Jer čim su došli do ove faze natjecanja, znači da imaju i kvalitetu'.

Vi ste bili član Rijeke u eri Matjaža Keka, dok sada na klupi Rijeke sjedi Igor Bišćan.

'Čim sam vidio da dolazi Bišćan na klupu, imao sam dobar osjećaj. Istina, nisam ga nikad osobno upoznao, ali već me izenadio one sezone, dok smo mi bili prvaci a on s Rudešom gurao kroz prvu ligu. I kako nas je namučio u Kupu. Potom je i u Olimpiji uzeo dvostruku krunu. Prema tome, mogu samo reći da je Rijeka dovela odličnog, mladog trenera, koji je igrao u velikom Liverpoolu i očito pokupio puno znanja od trenera s kojima je radio, ali i dodao veliku dozu svoje nogometne percepcije', zaključio je Andrijašević, uz velike pozdrave sportskom direktoru Manceu, bivšim suigračima Župariću i Prskalu.

  • +7
Europska liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica, Aberdeen - Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia