IRCI NADOMAK IZNENAĐENJA

Francuzi uz sudačku pomoć izbacili Irce

18.11.2009 u 23:22

Bionic
Reading

Bivši svjetski prvaci Francuzi uspjeli su se ugurati među 32 reprezentacije koje će sudjelovati na SP-u u Južnoafričkoj Republici. Iako su iz Dublina donijeli prednost od 1:0, na svom Stade de Franceu morali su igrati produžetke. Ipak, William Gallas je, uz veliku sudačku pomoć, 'pijetlove' spasio od sramote

Nakon prvih utakmica dodatnih kvalifikacija jedino je Francuska slovila za favorita. Momčad Raymonda Domenecha slavila je u Dublinu 1:0 te se očekivalo da će uzvrat biti samo formalnost. Doduše, već u prvoj utakmici vidjelo se koliko su Irci nezgodni protivnici, pa rezultat nije trebao biti mjerilo. A nije ni bio.

Irska se na Stade de Franceu pokazala kao odlična momčad i već u prvom poluvremenu uspjela je preko Robbiea Keanea, nakon sjajne akcije Damiena Duffa i Kevina Kilbanea, anulirati prednost domaćina.

Taj je rezultat stajao do 103. minute, a tada je pogodak za prolazak Francuske postigao William Gallas, i to nakon teškog previda švedskih sudaca. Naime, Gallasu je u petercu loptu rukom dodao Thierry Henry.

FRANCUSKA - IRSKA 1:1

PARIZ. Stadion Stade de France - 80.000 gledatelja, Sudac: Hansson (Šve)
Strijelci: 0:1 Keane (32), 1:1 Gallas (103).

FRANCUSKA: Lloris - Sagna, Gallas, Escude (Squillaci, 9), Evra - Diarra, Diarra - Anelka, Gourcuff (Malouda, 88), Henry - Gignac (Govou, 57)

IRSKA: Given - 0'Shea (McShane, 67), St Ledger, Dunne, Kilbane - Lawrence (McGeady, 107), Whelan (Gibson, 63), Andrews, Duff - Doyle, Keane