NEKIMA NIJE DRAG

Francuzi u Hrvatskoj napravili priču o Modriću: Šokiralo ih što neki u Splitu misle o njemu...

07.12.2018 u 05:59

Bionic
Reading

Francuska televizija RMC Sport napravila je u Hrvatskoj reporažu o osvajaču Zlatne lopte Luki Modriću za emisiju 'Transversales', a tamošnje novinare pomalo su iznenadili negativni tonovi koje su mogli od nekih čuti u Zadru i Splitu...

Luka Modrić u ponedjeljak je od magazina France Football potvrđen kao najbolji nogometaš svijeta, prekinuvši vladavinu Cristiana Ronalda i Lionela Messija koja je trajala puno desetljeće.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nije iznenađenje da je zbog toga jedna od glavnih sportskih tema u ovoj zemlji, a emisija 'Transversales' televizije RMS Sport napravila je u Hrvatskoj reportažu o našem 33-godišnjem veznjaku.

Moglo se u jednom od priloga čuti zanimljivosti o Luki dok je tek počinjao igrati nogomet. Mršav, krhak s izrazito jakim nogama, tako ga je opisao bivši trener Božidar Šikić, a bivši suigrač Marko Cindrić iz Dinama otkrio je kako je na početku karijere bio na poziciji lijevog krila i bio sjajan u duelima 1 na 1.

U emisiji je gostovao bivši francuski reprezentativac Williams Gallas koji je igrao zajedno s Modrićem u Tottenhamu i jako ga je nahvalio.

'Bio je zvijezda s jasnim ciljem: postati jedan od najboljih veznjaka svijeta,' naglasio je bivši branič.

No, emisija nije mogla proći ni bez teme Zdravka Mamića i financijskih malverzacija oko transfera. Pred mikrofon su stali i navijači, a jedan zadarski je rekao:

'Bili bismo ponosni na njega, ali ovako nismo, jer je stao uz Zdravka Mamića. Mogao ga je poslati u zatvor, ali pravio se da se ne sjeća. Svi ovi grafiti ovdje su protiv njega.'

Riječ je dobio i jedan splitski.

'Ovdje u Splitu većina navijača ga ne voli. On je na strani Mamića, a Mamić je kriminalac. Za mnoge navijače i Luka Modrić je također kriminalac,' kazao je svoje mišljenje mladić sa šalom Hajduka.

Novinar Ivica Medo zaključio je ovu temu tvrdnjom da je tri četvrtine hrvatskih građana ponosno na Lukine uspjehe, dok postoji i manjina koja o njemu ima drugačije mišljenje...