L‘Equipe istražio

Francuzi su uvjereni da su pokradeni u finalu SP-a i da je gol Argentine za 3:2 sudac morao poništiti; evo o čemu se radi

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 19.12.2022 15:27
  • Objavljeno 19.12.2022 u 13:40
Bionic
Reading

Iako je cijela Argentina burno proslavila titulu svjetskih prvaka, nakon dramatičnog završetka i raspucavanja penala ipak se vuku repovi te lude utakmice koja je završila 3:3

Naime proširila se vijest da su Francuzi, najblaže rečeno, pokradeni te da je prema pravilima nogometne igre glavni sudac utakmice Szymon Marciniak trebao poništiti drugi Messijev gol. Video sažetak HRT-a pogledajte OVDJE (gol se vidi na 1:02).

O čemu se radi?

Iako je na koncu Argentina bila bolja od Francuske boljim izvođenjem penala, ipak se postavlja pitanje je li sve bilo regularno. Naime francuski L‘Equipe piše da je sudac Marciniak trebao u 108. minuti poništiti Messijev gol za 3:2. Priča se ubrzo (s dokazom, fotografijama!) proširila i društvenim mrežama...

Na snimci se kako su u trenutku u kojem je Messijeva lopta prelazila gol crtu dva pričuvna argentinska igrača zakoračila dva koraka u teren. I to u trenutku kad je lopta još bila 'živa'.

U spomenutom članku čak se pozivaju na pravilnik u kojem se detaljno opisuje što je sudac trebao napraviti. Najblaže rečeno, Francuzi su nakon ovog uvjereni da su pokradeni.

No, s druge strane, svima je jasno da se u finalu Svjetskog prvenstva, još k tome u produžetku, teško strogo držati pravila. Adrenalin je svoje napravio, a poništeni gol izazvao bi burne reakcije.

Ali činjenica jest da će se dugo govoriti o tom Messijevom golu koji mu nitko nikada neće moći oduzeti. Kao ni titulu svjetskog prvaka koju je silno želio.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal