čut će se huk s tribina

Francuze u srijedu na Maksimiru čeka pravi navijački 'pakao'; sve ulaznice za utakmicu s 'tricolorima' su rasprodane

13.10.2020 u 12:30

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu (14. listopada, 20.45 sati) protiv Francuske igra utakmicu 4. kola UEFA Lige nacija na 'rasprodanom' Maksimiru

Nedjeljnu utakmicu protiv Švedske na Maksimiru je s tribina, prema službenim podacima, pratilo simboličnih 2020 gledatelja. No, do samog kraja utakmice ih je ostalo puno manje jer su jaka kiša i vjetar s ruševnog stadiona otjerali i one najzagriženije navijače koje ni pandemija koronavirusa i stroge epidemiološke mjere nisu uspjele pokolebati.

Na žalost, na potresom uzdrmanom stadionu koji je i bez krova, pod jakom kišom i hladnim vjetrom i takvi su se drukeri 'strateški povukli' te zaklon potražili u obližnjim ugostiteljskim objektima. Ipak su tako bili na suhom i toplom...

Ali, uoči sraza s Francuzima iz HNS-a stižu ohrabrujuće vijesti. Vremenska je prognoza puno povoljnija, bit će hladno, ali bez kiše, pa će i navijača biti tri puta više!

Da, Maksimir je doslovno rasprodan za utakmicu protiv aktualnih svjetskih prvaka!

Naime, prema uputama Uefe Hrvatski nogometni savez je za susret protiv Francuske (srijeda, 14. listopad, 20.45 sati) pustio u prodaju po 30 posto kapaciteta zapadne i sjeverne tribine, a to je točno 7011 ulaznica! I one su - razgrabljene!

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Već sada je sigurno da će atmosfera biti puno bolja nego na utakmici protiv Švedske, bez obzira na stroge epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa možemo očekivati i onaj toliko poznati huk s tribina, pa će i 'vatrenima' biti lakše igrati protiv Francuza koje još nikad nismo pobijedili.

No, uz pomoć nešto više od 7000 navijača... Tko zna, možda je napokon došlo vrijeme da 'tricolori' osjete gorčinu poraza od Hrvatske. Izabranici Zlatka Dalića u srijedu navečer će imati podršku s tribina, dodatan je to motiv da očerupamo 'francuske pjetliće'.