KLADI SE PAMETNO

Francuz je u životnoj formi, ali sve ovisi o Čiliću

22.03.2014 u 12:48

Bionic
Reading

Prošli tjedan je Novak Đoković došao do prvog naslova sezone. Nije briljirao, mučio se više nego inače, ali nitko nije tako dominirao protiv njega u ta dva tjedna kao Čilić u prvom setu

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Hrvatski tenisač je stalno ulazio korak-dva u teren, uz odobravanje Ivaniševića s tribina. Servirao je čvrsto, igrao agresivno i Đoković nije imao šansu. Međutim, kod drugog tenisača svijeta se nije osjetila nervoza. Kao da je znao da to mora stati. Pomalo je, ali sve češće, uvlačio Marina u duge izmjene i kad je stao servis, priča se u potpunosti okrenula.

Na kraju je to bila uvjerljiva pobjeda Đokovića i još jedan znak da Marin mora puno, puno raditi na mentalnom pristupu protiv najboljih.

'Prihvatio sam da je on bolje ušao u meč od mene. Marin je bio vrlo agresivan, nije promašivao, a servirao je snažno i precizno. Nisam mogao tu ništa, realno. Bez obzira na to vjerovao sam da se mogu vratiti. Drugi set je bio posve nova priča, što sam i sebi samome rekao u nastavku,' komentirao je Đoković izdanje Čilića u tom prvom setu.

Čilić već sad ima 20 pobjeda, samo šest manje nego cijele prošle sezone. Čak i oni skeptični oko suradnje s Ivaniševićem više nemaju što reći. Marin je promijenio filozofiju igre, servis iz mane pretvorio u glavno oružje. To su i drugi primijetili i samo je pitanje turnira kad će se Marin vratiti u Top 20, iako su njegove ambicije veće.

Naravno, dosadašnjim tijekom turneje je jako zadovoljan.

'U posljednjih mjesec i pol dogodilo mi se puno toga pozitivnog i sada s nestrpljenjem očekujem Miami. U prvom nastupu igram protiv solidnog igrača, Francuza Vasselina, no nadam se prolazu. Kasnije mogu igrati protiv Wawrinke, ali ne treba gledati daleko. Moram se koncentrirati na sebe, igrati dobro i nikoga ne podcjenjivati. Nadam se da ću samopouzdanje pretočiti u dobar rezultat u Miamiju,' kazao je Čilić uoči svog prvog pojedinačnog meča u Miamiju, a onda je pokušao izvući pozitivne strane susreta s Đokovićem:

'U prvom dijelu susreta sam pokazao koliko dobro mogu igrati i koliko sam opasan kada igram svoj najbolji tenis. Čak sam i sam sebe iznenadio u nekim trenucima. Pozitivna je stvar saznanje da mogu igrati na takvoj razini i da s takvim tenisom mogu pobjeđivati najbolje. Ovakvoj formi su pomogle sve te pobjede s početka sezone i pun sam samopouzdanja. Nadam se da ću na ovim velikim turnirima uspjeti povezati nekoliko velikih pobjeda.'

Vasselin je do ovog susreta došao pobjedom protiv Sijslinga koji igra bez imalo samopouzdanja.

Nizozemac je uzeo prvi set u kojem su obojica imali po tri break-lopte, ali jedinu iskorištenu je imao Sijsling. Vasselin je na sličan način uzvratio u drugom setu gdje je jedini break ovaj put otišao na njegovu stranu. U odlučujućoj dionici je više prijetio Francuz. U sedmom gemu je imao tri vezane break-lopte. Nije to iskoristio, ali je dobio tie-break u kojem nije ispustio rano vodstvo. Nizozemac se pokazao jako loš i nervozan u takvim završnicama ove sezone, što je i sam priznao prije dva tjedna.

Iako ima daleko jačih imena u francuskom tenisu od njega, Vasselin je ove godine ostavio odličan dojam. Već ima 11 ATP pobjeda i ovo će najvjerojatnije biti njegova sezona karijere. S Marinom se susreo samo jednom, prije šest godina. Čilić se toga sjetio:

'Protiv Roger-Vasselina sam igrao koliko se sjećam samo jednom i to u Wimbledonu prije nekoliko godina. On je jednostavno solidan igrač, imao je dobar ulazak u sezonu, može igrati dobro, ali mislim da sve ovisi o meni i o tome kako ću se osjećati na terenu. Nadam se dobrom ulasku u meč što bi trebalo pomoći na putu do prolaza.'