MLADA ZVIJEZDA MONACA

Francuski tinejdžer zaludio čelnike Intera; je li ugrožen rekordni Pogbin transfer?

14.04.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Kylian Mbappé, mladi tamnoputi napadač Monaca, potpuno je zaludio čelne ljude talijanskog Intera koji su ga odlučili dovesti i za njega navodno pripremili 70 milijuna eura. Ali to je tek početak dizanja cijene za ovog čudesnog napadača

No nakon što je 18-godišnji Mbappé u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Borussije Dortmund zabio dva gola, interes pokazuju i još neki bogati klubovi. Tinejdžer, koji po ocu Wilfriedu koji mu je ujedno i menadžer vuče podrijetlo iz Kameruna (majka je Alžirka, bivša rukometašica), ove sezone u 34 utakmice zabio je za Monaco 21 gol i upisao 11 asistencija.

Nema sumnje kako čelne ljude AS Monaca, kluba u kojem mu je suigrač naš Danijel Subašić, trljaju ruke jer ovakvog mladog kapitalca dugo nisu imali. Kylian Mbappé rođen je 20. prosinca 1998. u francuskom gradu Bondyju (ondje je počeo igrati nogomet) i igrao je za sve mlađe nacionalne vrste Francuske, a ove je godine debitirao i za A-vrstu.

Za Mbappea je interes pokazao i Real Madrid što znači da će ovom napadaču, koji svojim stilom igre podsjeća na legendarnog Thierryja Henryja. Cijena samo rasti. Podatak kako je Mbappe najmlađi nogometaš u povijesti Monaca koji je postigao gol u službenim utakmicama te da je član prve momčadi kneževskog kluba postao već sa 16 godina dovoljno govori koliko je moćan. Zvijezda je rođena!

Dobro obaviješteni novinari Football Italia doznaju kako su čelni ljudi Intera za mladog francuskog napadača pripremili 70 milijuna eura (navodno je ponuda već poslana u Monaco), a ako Mbappé nastavi ovako dobro igrati, mogao bi potući i rekord svog sunarodnjaka Paula Pogbe koji je iz talijanskog Juventusa prodan u engleski Manchester United za rekordnu odštetu od 105 milijuna eura.