'ON NIJE NOGOMETAŠ'

Francuska legenda izvrijeđala 'neprofesionalnog' Beckhama

29.03.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Bixente Lizarazu sasuo je salvu kritika na Becksa što je otputovao u Kinu zbog vlastitog PR-a uoči najveće utakmice u povijesti PSG-a

David Beckham dobio je packe od legendarnog frnacuskog nogometaša Bixentea Lizarazua zbog svog puta u Kinu. Naime, Becks je deset dana prije sraza njegovog PSG-a i Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka otišao na Istok kako bi promovirao nogomet, a usput i malo doprinio vlastitom imidžu.

Iskoristio je elegantni Englez reprezentativnu pauzu, spakirao se i otišao iz Pariza.

'Pa je li on marketinški proizvod ili nogometaš? Žao mi je, ali kad ideš u Kinu promovirati nogomet uoči najvažnije utakmice u povijesti to je neprofesionalno. Nijedan drugi veliki klub ne bi svog tzv. igrača pustio na tako dalek put', rekao je Lizarazu i dodao.

'Ne prodajite nam Beckhama kao nogometaša koji je došao pojačati PSG. On je samo proizvod i to je sjajno jer otkako je došao ljudi diljem svijeta pričaju o klubu. No, nemojte nam tvrditi da je on dio nekog sportskog projekta, takve laži moraju prestati. Pa nije vrhunski sport cirkus', poručio 43-godišnjak.

Osvrćući se na činjenicu da će Becks nakon dugog leta sigurno biti u kadru Carla Ancelottija za susret protiv Barce, Lizarazu je cinično prokomentirao.

'Možda je u tome ključ. Možda su mu u zrakoplovu priredili prostor za trening, veliki krevet i puno masera'.

Inače, Lizarazu je s Francuskom osvojio SP 1998. i Euro 2000., a za vrijeme igranja u Bayernu osvojio je 17 trofeja.