U PITANJU MILIMETRI

Fotografija zbog koje će hrvatska javnost pobjesniti; evo zbog čega je poništen penal 'Vatrenima'

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 01.12.2022 18:58
  • Objavljeno 01.12.2022 u 16:57
Bionic
Reading

U 15. minuti utakmice Hrvatske i Belgije, Vatreni su dobili kazneni udarac, ali je on poništen zbog milimetarskog zaleđa koje je prethodilo situaciji za penal. Na koncu je ostalo 0:0 i Hrvatska je kao drugo u skupini izborila plasman u osminu finala. Maroko je pobjednik F skupine nakopn pobjede 2:1 nad Kanadom

Carrasco je faulirao Kramarića, a engleski sudac Anthony Taylor odmah je pokazao na bijelu točku. Nije bilo dvojbe, Hrvatska je dobila sjajnu priliku da povede. Modrić je uzeo loptu, spremao se izvesti kazni udarac, a onda se oglasio famozni VAR.

Penal je poništen zbog prethodnog zaleđa. Pokazalo se da je Lovren zbog svoje ruke bio u zaista milimetarskom zaleđu prilikom prvotnog ubačaja te je utjecao na igru. Koliko je to bilo minimalno zaleđe može se vidjeti i po fotografiji ispod teksta. Mnogi su zbog toga protestirali.

Kao što je poznato, Hrvatska i Belgija u utakmici 3. kola F skupine svjetskog prvenstva odigrali su 0:0. S tim bodom, Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala. Maroko je pobjednik F skupine, a Hrvatska čeka pobjednika skupine E. Sljedeću utakmicu naši igraju u ponedjeljak u 16 sati.

  • +46
SP Katar: HRVATSKA - BELGIJA Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal