ht prva liga - 1. kolo

[FOTO/VIDEO] Lovro Majer prvo ime u uvjerljivoj Dinamovoj pobjedi protiv oslabljene Lokomotive

16.08.2020 u 22:13

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 1. kola 30. izdanja Hrvatski Telekom Prve lige prvak Dinamo je na stadionu u Maksimiru uvjerljivo nadigrao doprvaka Lokomotivu sa 6:0 (2:0)

Dinamo je spreman, raspoložen i motiviran ušao u novu sezonu. Ali i željan da potencijalnom suparniku u drugom pretkolu Lige prvaka utjera strah u kosti.

Istina, s druge strane bila je Lokomotiva, ali ni blijeda slika one koju smo gledali još početkom kolovoza u finalu hrvatskog kupa. Jer otišlo je pet, šest igrača iz početne postave, a pridodamo li tome da su i četvorica van stroja zbog pozitivnih nalaza na koronavirus, jasno je da momčad s Kajzerice nije mogla pružiti više.

Posebno raspoložen u prvom dijelu bio je Lovro Majer, strijelac dva gola, te asistencije. I oba je zabio u prvom dijelu, kada je pitanje pobjednika praktički već bilo rješeno.

Nogomet se vratio na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr

  • +12
Dinamo - Lokomotiva 6:0 (1. kolo, HT Prva liga) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Nastavio je Dinamo u visokom ritmu i u drugom dijelu, a vidjeli smo i nekoliko brzih akcija, začinjenih i dodavanjima petom.

A kada je Dinamo tako raspoložen, onda mu u hrvatskom prvenstvu nema premca.

Sličnu, brzu akciju, odigrali su domaćini u 51. minuti, kada je Lovro Majer upisao asistenciju za Marija Gavranovića.

Vrlo brzo nakon tog gola, Majer je imao prigodu i za hat-trick, pa je i Kastrati pogodio vratnicu.

Iz tog drugog dijela, vrijedna spomena bila je i izmjena u redovima Lokomotive, jer Goran Tomić dao je prve minute Roku Šimiću, sinu legendarnog Dinamovog nogometaša i hrvatskog reprezentativca, Darija Šimića.

Mijenjao je i Zoran Mamić, pa je sa 'svježom krvi', koja je dobrodošla u ovoj sparnoj zagrebačkoj večeri donijela živosti, Dinamo mogao nastaviti u 'petoj brzini'.

U 76. minuti nakon brzog prodora Leovca za 4:0 zabio je Mislav Oršić, a samo dvije minute kasnije na 5:0 povećao je Luka Ivanušec.

Konačnih 6:0 i potvrdu velike večeri modrih postavio je Komnen Andrić u 89. minuti dvoboja.