slavlje u splitu

[FOTO] Velika pobjeda u Ligi prvaka! Vaterpolisti Jadrana svladali favorizirane goste

09.02.2022 u 20:49

Bionic
Reading

U ogledu devetog kola skupine A Lige prvaka vaterpolisti Jadrana svladali su u Splitu favorizirani mađarski Ferencvaros s 9-7 (2-0, 3-3, 3-2, 1-2)

Odlično su splitski vaterpolisti otvorili utakmicu te su poveli 3-0. Ali, Ferencvaros, treća momčad na ljestvici skupine A, uspjela se vratiti i izjednačiti na 3-3. Jadran potom radi novu seriju te odlazi na 7-3 od čega se gosti više nisu mogli oporaviti.

Približio se Ferencvaros tijekom zadnje dionice, ali Jadran je sačuvao prednost te je upisao treću pobjedu ove sezone u Europi.

S tri pogotka najbolji je strijelac Jadrana bio Nikša Dobud. Po dva su dodali Harkov i Burić, a po jedan Marinić-Kragić i Šetka. Vratar Mate Anić imao je 13 obrana.

  • +3
Jadran - Ferencvaros, vaterpolska Liga prvaka Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Vodeća momčad skupine A je Brescia s 23 boda. Ferencvaros ima 16, dok je Jadran sada na šestom mjestu s devet bodova (tri pobjede i šest poraza).

Recimo kako je u skupini B dubrovački Jug Croatia osiguranje trenutačno na trećem mjestu s 18 bodova (šest pobjeda i tri poraza). Ispred hrvatskog kluba su talijanski Pro Recco i francuski Marseille koji imaju po 24 boda.