znate koliko ih je već promašio?

[FOTO] Ukupan broj promašenih penala Lionela Messija mnoge je iznenadio; je li to znači da bi Argentinac tu odgovornost trebao prepustiti nekom drugom?

11.03.2021 u 13:15

Bionic
Reading

Odigravši na svom Parku prinčeva protiv Barcelone 1:1 u uzvratu osmine finala Lige prvaka, nogometaši Paris Saint-Germaina obranili su velikih 4:1 iz prve utakmice na Camp Nou i izborili plasman u četvrtfinale.

Parižani su poveli u 31. minuti, kad je Kylian Mbappe realizirao kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Lengleta na Icardiju.

U 37. minuti je izjednačio Lionel Messi preciznim udarcem s 25 metara, ali je Barcelonin kapetan u samoj završnici prvog dijela propustio realizirati kazneni udarac za vodstvo katalonske momčadi.

Barcelona je u srijedu bila vrlo dobra, imala je i prije gola PSG-a nekoliko prigoda ali koje je Dembele promašio, a pitanje je kako bi se utakmica razvila da je Messi u samoj završnici prvog poluvremena zabio za 2:1.

No, koliko god Argentinac oduševljavao svijet svojim nogometnim potezima, čini se da mu je izvođenje penala slabija strana. Naime, ovo mu je bio već 28. promašeni penal u karijeri. Za Messija je to bio drugi promašen penal ove sezone, a prvi je promašio protiv Valencije kada mu je protivnički golman obranio udarac, no lopta mu se tada sretno odbila u noge pa je ipak postigao gol.

Messi je u srijedu loše izveo kazneni udarac, pucajući praktički po sredini gola, pa je golman PSG-a Keylor Navas koljenom uspio zaustaviti loptu.

Prema portalu Transfermarkt, Messi je dosad zabio 99 golova s bijele točke, dok ih je 28 promašio, što znači da u prosjeku njegov svaki četvrti udarac s 'bijele točke' ne završava u suparničkoj mreži.

  • +8
PSG - Barcelona, osmina finala Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT