PH U KOŠARCI

[FOTO] Prije tri mjeseca prijetilo joj gašenje, a sada je Cibona lider; Zadar bolji od Cedevite Junior, Šibenka stopostotna

02.11.2022 u 18:52

Bionic
Reading

U prve četiri utakmice večerašnjeg programa 6. kola Prvenstva Hrvatske za košarkaše sve četiri pobjede ostvarile su domaće momčadi. U derbiju kola Zadar je bez poteškoća pred svojim navijačima svladao Cedevitu Junior sa 91:72. Košarkaši Cibone su uvjerljivim nastupom gostujući Zabok sa 96:59 (29:14, 22:17, 28:20, 17:8).

Cibone je već u prvoj četvrtini slomila otpor Zabočana i došla do čak 20 koševa prednosti (29:9). Do kraja utakmice su izabranici Josipa Sesara tu prednost gotovo udvostručili.

Branitelje naslova je u ovoj utakmici predvodio Marko Baković sa 18 koševa i šest skokova. Po 14 poena su ubacili Ivan Perasović i Lovro Mazalin koji je tome dodao i osam skokova te četiri asistencije.

Kod Zaboka je najbolji bio Luka Tomas sa 18 koševa.

U derbiju kola Zadar je bez poteškoća pred svojim navijačima svladao Cedevitu Junior sa 91:72.

Među pobjednicima se prvi put u ovoj sezoni našlo i DepoLink Škrljevo koje je svladalo Goricu sa 92:88. Bosco je došao do druge pobjede svladavši sinjski Alkar sa 70:66.

Košarkaši Šibenke slavili su sa 86:85 protiv domaćeg Furnira u produžetku posljednjeg dvoboja 6. kola hrvatskog prvenstva, odigranog u zagrebačkoj Dubravi, i tako su ostali jedina neporažena momčad u HT Premijer ligi.

Domaći su propustili priliku za pobjedu u završnici osnovnog dijela utakmice, kad su prvo 12 sekundi prije kraja primili koš za 81:81, a onda nisu uspjeli završiti akciju za pobjedu, jer je Paponjin šut blokirao Amerikanac Myles.

U dodatnih pet minuta samo je jedan koš pao iz igre, a postigao ga je domaći igrač Filip Bjelanović, koji je pogodio još i dva bacanja. To su bili jedini koševi Furnira u produžetku, dok su Šibenčani svih pet ubačaja imali s crte za slobodna bacanja, od kojih je četiri realizirao Srđan Brocić.

Za pobjednike je Pavao Paić ubacio 19 poena uz 10 skokova, a Patrik Jambrović i Srđan Brodić su postigli po 15 koševa svaki. Furnir je predvodio Taveion Hollingsworth sa 21 košem, 12 skokova i osam asistencija.

Cibona je ovom pobjedom privremeno preuzela vodeću poziciju na ljestvici s učinkom 5-1, dok je na drugom mjestu Split sa 4-2. Na začelju je DepoLink Škrljevo (0-5), jedina momčad koja još nije ostvarila pobjedu u novoj sezoni Prvenstva Hrvatske.

  • +11
Košarka, PH: Cibona - Zabok 96:59 Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic