od 10.30 sati po nove bodove

[FOTO] Presretni Filip Zubčić za subotu najavio novu veliku utrku: Nadam se da ću je odraditi isto ovako, ako ne i bolje

08.01.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Filip Zubčić stigao je do još jednog odličnog rezultata, ponovivši uspjeh ostvaren na istoj stazi 2020. godine, kada je u Adelbodenu osvojio drugo mjesto

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu za Svjetski kup voženom u petak u švicarskom Adelbodenu, on je za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao 1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki.

Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca.

>> [FOTO] Fenomenalni Filip Zubčić stigao do drugog mjesta, Francuz Pinturault je ipak bio brži

Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednom iza Odermatta, Zubčić je odlično odvezao i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke, pa je uspio preskočiti Odermatta te po treći put u karijeri doći do drugog mjesta u veleslalomu u Svjetskom kupu. Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone.

  • +3
Filip Zubčić stigao je do drugog mjesta na veleslalomskoj utrci u Adelbodenu Izvor: EPA / Autor: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri, ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.

'Još jedno postolje u Adelbodenu. Stvarno sam sretan i ponosan, što sam uspio uhvatiti drugo mjesto na ovoj kultnoj stazi. Prvi lauf sam se super skijao, bez nekih većih pogrešaka i završio sam treći. U drugom laufu sam znao da moram još jače 'napasti', jer je staza bila postavljen kako meni baš ne paše, međutim odlično sam se snašao. Sutra nas čeka još jedan veleslalom, jedva čekam. I nadam se da ću ga odraditi isto ovako, ako ne i bolje', presretan je bio Filip Zubčić.