LIGA PRVAKA

[FOTO] PPD Zagreb u dramatičnoj završnici ostao bez pobjede protiv bukureštanskog Dinama

02.11.2022 u 20:42

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su poraz od bukureštanskog Dinama koji je slavio sa 28:29 (16:15) u utakmici 6. kola skupine A Lige prvaka, odigranoj u srijedu u zagrebačkoj Areni.

Zvonimir Srna i Timur Dibirov su postigli po osam pogodaka za PPD Zagreb, dok su strijelce pobjedničke momčadi predvodili Nicusor Negru sa sedam i Andrij Akimenko sa šest golova.

Momčad pod vodstvom Ivice Obrvana dobro je ušla u utakmicu dopustivši gostima samo jedan pogodak u prvih osam minuta, a za to vrijeme je triput mrežu Dinama pogodio Timur Dibirov te jednom Luka Lovre Klarica za 4:1. Prednost Zagreba je bila na razini tri pogotka veći dio prvog poluvremena, a tako je moglo biti i nakon isteka 30 minuta.

  • +12
Rukometna Liga prvaka: PPD Zagreb - Dinamo Bukurešt Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

No, pri vodstvu domaćina 16:14 Karpu Sirotiću je dosuđen faul u napadu, a u preostalih devet sekundi gosti su uspjeli organizirati akciju iz koje je Stanislav Kasparek svladao Aljaža Panjtara za samo pogodak zaostatka (16:15) rumunjskog prvaka.

Kao što je bio slučaj na početku utakmice, tako su Zagrebaši otvorili i drugo poluvrijeme. U pet i pol minuta domaći su serijom 4:0 stigli do prednosti od pet pogodaka (20:15).

No, hrvatski prvak nije u tom tempu uspio nastaviti pa su Rumunji uspjeli do 53. minute poništiti zaostatak i prvi put na utakmici izjednačiti rezultat (24:24).

Golovima Srne sa devet metara i Ćavara iz sedmerca, Zagreb je ponovno stvorio dva pogotka prednosti (26:24) u 55. minuti, da bi Rumunji došli do novog izjednačenja u 57. minuti (26:26), a Zagrebaši ostali s igračem manje.

Ipak, u tom razdoblju su Ćavar iz sedmerca i Dibirov s krila, uspjeli držati Zagreb u igri za pobjedu, ali su i Rumunji svaki put uspjevali doći do izjednačenja.

Nažalost, zadnja minuta je donijela nepovoljan rasplet po Obrvanovu momčad. Kod 28:28 Nikola Grahovac nije uspio sa šest metara svladati gostujućeg vratara Ghedbanea, a u zadnjoj sekundi je Andrij Akimenko realizirao sedmerac za pobjedu Dinama 29:28.

Standings provided by Sofascore