španjolska liga

[FOTO] Osasuna iznenadila i u gostima pobijedila Sevillu koja nikako da pobjegne iz opasne zone

26.02.2023 u 23:51

Bionic
Reading

U susretu 23. kola španjolskog nogometnog prvenstva Osasuna je na gostovanju pobijedila Sevillu 3:2, a znenađenje kola priredila je Almerija. Jedna od najlošijih momčadi lige na svom je terenu pobijedila Barcelonu 1:0

Osasuna je vodila 1:0, 2:1 i 3:2, Sevilla se dva puta uspjela vratiti. Ali ne i treći put...

Gosti su poveli u 18. minuti golom Davida Garcije koji je zabio glavom nakon ubačaja Kike Baraje iz kornera. Izjednačio je Nemanja Gudelj u 63. minuti, no samo četiri minute kasnije Fernando je zatresao vlastitu mrežu za novu prednost gostiju. Novo izjednačenje vidjeli smo u 78. minuti kada je Youssef En Nesyri svladao Aitora Fernandeza za 2:2.

U 85. minuti Osasuna je zabila i treći gol. Moi Gomez je jednu dugačku loptu glavom spustio do Eza Abdea koji se sjurio prema suparničkom golu i lijepo pogodio za 3:2.

Ivan Rakitić je igrao prvo poluvrijeme za Sevillu, dok Ante Budimir nije nastupio za Osasunu.

Ovaj je poraz Sevillu ponovno vratio na rub dna ljestvice, Andalužani imaju 25. bodova i na 14. su mjestu, no samo dva boda ih dijele od 18. Valencije koja je u zoni ispadanja. Osasuna je s 33 do sada osvojena boda u borbi za mjesta koja vode u Europu, šesti Rayo Vallecano ima samo bod više i drži plasman u Konferencijsku ligu.

  • +9
Sevilla - Osasuna, španjolska liga, 26.2.2023. Izvor: EPA / Autor: JOSE MANUEL VIDAL

Iznenađenje kola priredila je Almerija koja je porazila Barcelonu 1:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Očito su teško gostovanje na Old Traffordu u četvrtak i poraz od Manchester Uniteda, ostavili traga na igračima Barcelone.

Vodeći sastav Primere je na gostovanju kod jednog od najvećih kandidata za ispadanje imao priliku pobjeći Real Madridu na 10 bodova. Međutim, Katalonci su pružio skromnu predstavu. Barca je očekivano imala veliki posjed lopte (72%), međutim gosti nisu uspjeli uskladiti intenzitet i ritam.

Domaćin je poveo u 24. minuti golom El Bilala Tourea i potom se znalački obranio.

Barcelona i dalje ima veliku prednost, sedam bodova ispred Reala, dok je domaćin na 15. mjestu s 25 bodova, ali i dalje vrlo blizu zoni ispadanja.

  • +9
Almeria - Barcelona, španjolska liga, 26.2.2023. Izvor: EPA / Autor: Carlos Barba

U ranije odigranom susretu Girona je na gostovanju pobijedila Athletic Bilbao 3:2.

Gosti su poveli u četvrtoj minuti golom Aleixa Garcije, a u 19 minuti već je bilo 2:0. Garcia je izveo je korner, Taty Castellanos je ubacio glavom, a Oscar de Marcos pogodio vlastitu mrežu. Baskijski sastav je smanjio u 35. minuti golom Yurija Berchicea, no u sudačkoj nadoknadi smo vidjeli još jedan Athleticov autogol. Ponovo je ubacio Aleix Garcia, a Mikel Vesga skrenuo u vlastitu mrežu. Konačnih 3:2 postavio je Raul Garcija u 90. minuti.

Girona je ovom pobjedom skočila na 10. mjesto ljestvice s 30 bodova, dok je Athletic sedmi s 32 boda. Celta Vigo je bila uvjerljiva protiv Real Valladolida slavivši 3:0.

Na vrhu je Barcelona s 59 bodova, sedam više od Real Madrida, treći je Real Sociedad s 43 boda, dok Atletico Madrid na četvrtoj poziciji ima 42 boda.