POTEZ ZA PAMĆENJE

[FOTO] Ovoga puta i uvijek smireni izbornik Igor Bišćan nije mogao sakriti emocije: Imao sam osjećaj da ne može to samo tako proći...

31.03.2021 u 20:41

Bionic
Reading

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan nije mogao skrivati emocije nakon dramatičnog prolaska u četvrtfinale Europskog prvenstva izborenog pogotkom Domagoja Bradarića u sudačkoj nadoknadi protiv Engleske.

Podsjećamo, Hrvatska je bila pred ispadanjem nakon što je Engleska golovima Ezea (12-11m) i Jonesa (74) povela sa 2:0, no Domagoj Bradarić je sjajnim pogotkom sa 25 metara u prvoj minuti sudačke nadoknade smanjio na konačnih 2:1 što je bilo dovoljno za prolazak jer je Portugal u drugoj utakmici ove skupine u Ljubljani svladao Švicarsku sa 3:0.

'Što reći? Dramatično, uzbudljivo, emotivno, svi smo jako sretni. Kako se utakmica bližila kraju, imao sam osjećaj da neće to samo tako proći jer su dečki zaslužili još jedan pokušaj, još neku šansu, još neku dramu, jer svojom požrtvovnošću i svojim zalaganjem, pristupom, ponašanjem su to isprovocirali', pričao je izbornik Bišćan za HRT te dodao:

'I ta šansa je došla, Domagoj je napravio potez za pamćenje i odveo nas u četvrtfinale. Teško mi je pronaći prave riječi, jer toliko sam sretan zbog igrača, zbog svih nas, stožera... Pripremali smo se u teškim okolnostima, uz puno problema, ali na kraju smo i s tri boda uspjeli plasirati u četvrtfinale.'

  • +16
Hrvatska - Engleska, Euro U-21, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Luka Stanzl / PA Images / Profimedia

Hrvatska će tako u četvrtfinalu 31. svibnja u Mariboru igrati protiv branitelja naslova Španjolske koja je osvojila prvo mjesto u skupini B.

'Oni su uvijek jedni od favorita tako da nam neće biti nimalo jednostavno. No, neću sada uopće razmišljati o njima, hoću uživati u ovom uspjehu bar nekoliko dana. Treba proslaviti ovaj uspjeh kako spada', zaključio je Bišćan.