kvalifikacije za sp

[FOTO] Najljepša nogometašica svijeta debitirala u hrvatskom dresu, a sve je začinjeno i prvim bodom Gračanove ekipe

26.11.2021 u 19:25

Bionic
Reading

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u Puli je protiv Litve nastavila kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu. No, ni u petom dvoboju, ovog puta protiv Litve, Hrvatice nisu upisale pobjedu, jer na Aldo Drosini završilo je 0:0

Hrvatske reprezentativke, s novim izbornikom Nenadom Gračanom, ali i debitanticom Anom Marijom Marković (igrala je u dresu br. 11), kojoj mnogi tepaju da je najljepša nogometašica današnjice, uspjele su osvojiti prvi bod u kvalifikacijama za SP 2023. godine te su tako pobjegle sa začelja G skupine.

Najbliže je pogotku Hrvatska stigla u 74. minuti, kada je Lubina pogodila vratnicu, a izgledne su prilike nedugo prije toga imale i Marković te kapetanica Landeka.

Dvoboj u Puli, protiv Litve završio je remijem 0:0, pa će tako prvu pobjedu, nadamo se, igračice Nenada Gračana upisati u sljedećoj utakmici, a koja je na rasporedu 30. studenog, također u Puli, protiv Moldavije.

U dvoboju za vrh Skupine G, Švicarska je na gostovanju pobijedila Italiju 2:1 te vodi na tablici s maksimalnim učinkom.

  • +20
Hrvatska - Litva, kvalifikacije za SP nogometašica Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

No, kad već nismo imali razloga slaviti pobjedu, svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj mogu biti sretni, što će u budućnosti za Lijepu našu igrati atraktivna Ana Maria marković.

'Jako bih voljela dobiti poziv i radim na tome. Kad bih morala birati između hrvatske i švicarske reprezentacije, sigurno bih došla u Hrvatsku', rekla je nedavno Ana Maria.

Sada joj se ta želja ispunila.