život piše priče

[FOTO] Mladi nogometaš otkrio kako je prije godinu dana molio Messija za fotografiju, a onda je ovog vikenda doživio nešto neočekivano

16.02.2021 u 13:39

Bionic
Reading

Moriba Kourouma Kourouma, ili kraće Ilaix Moriba, 18-godišnji je nogometaš Barcelone, rođen u Gvineji, ali se nogometno 'obrazovao' kroz Barcelonu II i ovog je vikenda dobio priliku u najjačem sastavu katalonske momčadi

Ilaix Moriba, vezni je nogometaš Barcelone, u koju je stigao još 2010. godine, nakon što je prve nogometne korake odradio u gradskom rivalu Espanyolu.

Smatrali su ga jednim od najboljih igrača njegove generacije, a posebno se istaknuo kada je kao 15-godišnjak zaigrao za U-19 momčad Barcelone i zabio tri gola Realu.

A koliko je dobar, potvrđuje i podatak da su ga u siječnju 2019. godine, kada mu je isticao omladinski ugovor, željeli kupiti u Juventusu i Manchester Cityju. No, Barceloni je očito bila dobra škola s Danijem Olmom, pa su Moribu ipak uspjeli nagovoriti na novi ugovor.

Doduše, dali su mu ugovor, za igrače te dobi s rekordnih 500.000 eura po sezoni, dok je otkupna klauzula postavljena na vrtoglavih 100 milijuna eura.

Ovog vikenda Moriba je krenuo od prve minute u utakmici protiv Alavesa, u kojoj je Barcelona upisala pobjedu 5:1, a upravo je on bio jedan od asistenata. Bilo je to u 29. minuti, kada je Trincao zabio za 1:0.

Naravno, nakon te asistencije, domaći su proslavili pogodak, a mladi je igrač s ponosom na društvenim mrežama objavio fotografiju kako ga je zagrlio najveći nogometaš današnjice, Lionel Messi.

Zanimljivo, prije godinu dana, Moriba je prišao Messiju, kao svojem idolu te ga zamolio za fotografiju. A sada se, eto, zajedno grle na terenu.

  • +2
Barcelona - Alaves, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Andreu Dalmau