GOLIJADA NA ETIHADU

[FOTO] Manchester City pregazio Watford i pobjegao Liverpoolu, a Gabriel Jesus odigrao utakmicu života

23.04.2022 u 18:18

Bionic
Reading

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Manchester City lako se obračunao s pretposljednjim Watfordom svladavši ga na svom terenu sa 5:1 u susretu 34. kola

Briljirao je brazilski napadač Gabriel Jesus (4, 24, 49, 53) koji je postigao četiri gola te asistirao Rodriju (34) za preostali pogodak svog sastava, dok je Kamara (28) bio jedini strijelac za goste.

Vodeći City sada ima 80 bodova, četiri više od drugog Liverpoola kojega u nedjelju očekuje gradski derbi protiv Evertona. Watford je i dalje na samo 22 boda, sedam manje od 17. Evertona koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.

  • +4
Manchester City - Watford, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Ranije u subotu su igrači Arsenala izbili na četvrto mjesto ljestvice svladavši izravnog konkurenta Manchester United sa 3:1

Arsenal je poveo već u 3. minuti kada je Nuno Tavares iskoristio početničke pogreške Alexa Tellesa i Varanea u gostujućoj obrani. Na 2:0 povisio je Saka u 32. minuti iz kaznenog udarca kojega je sam izborio nakon pekršaja Tellesa, no samo dvije minute potom Cristiano Ronaldo je smanjio na 2:1 nakon ubacivanja Matića.

  • +16
Arsenal - Manchester United, engleska liga, 23.4.2022. Izvor: EPA / Autor: DANIEL HAMBURY

Ključni trenutak dogodio se u 57. minuti kada Bruno Fernandes nije iskoristio kazneni udarac za 2:2 pogodivši vratnicu, da bi kazna za taj promašaj stigla u 70. minuti kada je Xhaka pogodio sa 20-ak metara za konačnih 3:1.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Berntford i Tottenham Hotspur su igrali 0:0.

Tottenham je tako propustio priliku vratiti se na četvrto mjesto ljestvice koje mu je ranije u subotu preoteo Arsenal 3:1 pobjedom protiv Manchester Uniteda. Peti Tottenham sada ima 58 bodova, dva manje od četvrtog Arsenala, a četiri manje uz dvije utakmice više od trećeg Chelseaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore