la liga

[FOTO] Luka Modrić bio je igrač utakmice; asistencijom i golčinom poveo je Real do pobjede, a trener Ancelotti osigurao mu ovacije

05.03.2022 u 23:11

Bionic
Reading

Madridski Real u subotu je na svom stadionu pobijedio Real Sociedad 4:1. Gosti su poveli nakon realiziranog penala Mikela Oyarzabala, ali onda se ukazao Luka Modrić, koji je zbog svog doprinosa i proglašen igračem utakmice

Madridski Real iskoristio je kiks Seville, koja je još u petak remizirala (0:0) kod Alavesa. Kraljevi su pobjedom nad Real Sociedadom povećali prednost na tablici te sada Rakitiću i društvu bježe osam bodova.

Mikel Oyarzabal doveo je goste u vodstvo nakon uspješno realiziranog penala. Ipak, trener Carlo Ancelotti je imao raspoloženog Luku Modrića koji je prvo asistirao Camavingi u 40. minuti za 1:1, da bi tri minute kasnije velemajstorskim udarcem i doveo svoju momčad u vodstvo 2:1.

Modrić se lijepim driblingom oslobodio pratitelja a onda pogodio sami kut suparničkog gola.

U drugom dijelu, Real je igrao još lepršavije. Zabio je Karim Benzema gol, ali je bio u zaleđu, no da Francuz ne ostane bez gola na kontu pobrinuo se Vinicius koji je srušen u 16-ercu, a Benzema je bio precizan s 11 metara.

Samo minutu kasnije na teren je ušao Marco Asensio a već nakon dvije minute provedene na travnjaku, zabio je i za konačnih 4:1.

Ancelotti je u 82. minuti izvadio Modrića, prvo da ga publika nagradi ovacijama, ali i da ga odmori za važan okršaj protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka, u kojoj će Kraljevi loviti zaostatak od 0:1.

  • +9
Real Madrid - Real Sociedad (La Liga, 27. kolo) Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez