dvoboj u madridu

[FOTO] Lino Červar u Španjolsku vodi Štrleka, Brozovića, Ivića i Šarca; petorica ostaju trenirati u Zagrebu

08.01.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u petak je obavila novu rundu testiranja na koronavirus uoči puta u Madrid gdje će u subotu (18 sati) igrati susret EHF kupa protiv Španjolske, rezultati će biti poznati tijekom večeri, a ukoliko sve bude u redu na put neće Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac.

Izbornik Lino Červar odlučio je u momčad ubaciti četvoricu igrača koji su u utorak u Poreču ostali na tribinama tijekom prvog susreta protiv Španjolaca. To su Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. Svima njima izbornik želi ponuditi priliku i provjeriti u kakvom su trenutačnom stanju, jer ih je dio bio ozlijeđen, a dio bolestan.

Španjolci su najavili kako bi u dvorani u Madridu, koja može primiti 17.453 osoba, moglo biti 3000 gledatelja, no kako su u toj zemlji upravo najavili novo pooštravanje epidemioloških mjera moguće je kako ipak neće biti gledatelja.

Zanimljivo, hrvatska reprezenacija u Madrid putuje na dan utakmice, u subotu ujutro, a povratak u Zagreb predviđen je odmah nakon utakmice u kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju.

U prvoj utakmici u utorak Hrvatska je svladala Španjolsku sa 31:28.

'Mislim da se uvijek može bolje. Problem je što nemamo kontinuitet. Na momente djelujemo jako moćno, a onda gubimo koncentraciju, to je posljedica složene situacije tako da mi moramo pokušati smanjiti broj pogrešaka. Znamo da će ih uvijek biti, posebno treba obratiti pažnju na naše najjače oruđe, a to je obrana koja bez obzira da li je duboka ili plitka, dakle 5-1 ili 6-0, mora biti iznimno pokretljiva. Moramo biti jaki prije svega kao kolektiv. Moramo dati šansu svima da igraju', rekao je izbornik Červar.

  • +15
Rukomet: Hrvatska - Španjolska (Europa kup) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić, koji nastupa za španjolskog prvaka Barcelonu, u najavi je utakmice kazao:

'Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da isto tako treba biti u uzvratu. Nadam se da će prije svega svi dobiti šansu da isprobamo neke izbornikove zamisli i opcije. Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni i pripreme idu svojim tijekom. Sigurno da je ova utakmica odlična uvertira za Svjetsko prvenstvo i ono što nas očekuje'.

Dvoboj protiv Španjolske bit će posljendja priprema utakmica pred odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Egiptu od 13. do 31. siječnja. U prvom krugu Hrvatska će igrati u skupini C protiv Japana (15. siječnja), Angole (17. siječnja) i Katara (19. siječnja).