Mariana Dražić

[FOTO] Lijepa tenisačica iz Makarske koja obožava humanitarni rad sada ima novi profesionalni izazov, a jako je zanimljiva i sponzorima

03.11.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Mariana Dražić, djevojka iz Makarske koju mnogi smatraju jednom od najatraktivnijih sportašica na svijetu, već godinama gradi uspješnu tenisku karijeru, a uz studiranje ima vremena i za humanitarni rad. I to ne bilo kakav

Posljednjih godina Mariana Dražić potpuno se fokusirala na igru parova i ulazak na najveće svjetske pozornice – Grand Slamove, Masterse i ostale turnire na WTA touru.

Da je 27-godišnja lijepa Makaranka iz Brela na pravom putu dokaz je i sjajan nastup na turniru u Nantesu u paru s Bjeloruskinjom Irinom Šimanovič gdje su stigle nadomak finala.

Tako je Mariana na najbolji mogući način privela kraju sezonu i nakon kratkog odmora kreće u pripreme za nove izazove. Kojih ima puno, a oni nisu vezani samo za tenis.

Kada se Mariana pojavila na WTA touru za nju su interes pokazali mnogi sponzori, a dobila je i ponude Srbije i Izraela čiji su Savezi imali veliku želju da nastupa pod njihovom zastavom. Interes su pokazali još Savezi Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine te Maroka, ali sve te ponude Mariana je odbila jer želi nastupati pod hrvatskom zastavom.

No, osim tenisa Mariana – koja trenutačno pohađa studij marketinga te tečno govori njemački, španjolski i engleski - bavi se i humanitarnim radom za što je UN-ova organizacija World Food Programme – gdje je hrvatska tenisačica jedna od ambasadorica među ukupno 800 članova – dobila Nobelovu nagradu za mir za 2020. godinu.

  • +2
Mariana Dražić, tenisačica iz Makarske Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Riječ je o UN-ovoj organizaciji koja se uz pomoć njihove aplikacije 'Share the meal' bavi prikupljanjem hrane za gladne u svijetu.

'Oduvijek sam imala želju biti dio humanitarnih organizacija poput UNICEF-a i sličnih koje pomažu drugima. Mislim da je to trenutačno najpotrebnije. Jer, ako ima gladnih, onda ima i rata', kazala je Mariana koja svoje slobodno vrijeme koristi humanitarni rad.

U svojoj teniskoj karijeri Mariana je osvojila 15 turnira iz 30 finala u ITF asocijaciji. Prije toga je bila i višestruka osvajačica hrvatskih državnih prvenstava u singlu te naravno u parovima koji su joj u posljednje vrijeme u fokusu.

Sportske gene svakako je naslijedila od oca Darka Dražića koji je godinama uspješno igrao nogomet za splitski Hajduk (od 1983. do 1991.) i koji će u povijesti ostati upisan kao prvi kapetan Bilih u neovisnoj Hrvatskoj.

Dodajmo tome kako je lijepa Dalmatinka – koja na svom Instagram profilu ima više od 33 000 pratitelja - kao juniorka bila u Top 10 na europskoj ljestvici. Tada je najavljivala uspješnu tenisku karijeru, a sada gradi i onu drugu - manekensku jer interes sponzora raste iz dana u dan tako da pune ruke posla ima i Ante Viljac – koji je godinama uspješno surađivao s Ivom Karlovićem – koji od nedavno brine o njenoj karijeri. Odredili su i zajednički cilj, a to je ulazak u Top 50 parova na svijetu.