litavac optimističan

[FOTO] Hajdukov trener posebno je hvalio jednog igrača, ali i otkrio da vjeruje u čudo na Poljudu: Nećete vjerovati što ću vam reći....

18.08.2022 u 23:14

Bionic
Reading

Nogometaši Villarreala svladali su Hajduk 4:2 (4:1) u Valenciji, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige te time zakoračili prema grupnoj fazi ovog natjecanja.

Uzvratna utakmica odigrat će se na Poljudu idućeg četvrtka. Inače, utakmica u Valenciji je počela ranim pogotkom Hajduka, već u drugoj minuti strijelac je bio Stipe Biuk.

No, do kraja poluvremena španjolski sastav nije samo preokrenuo rezultat, već je zabio četiri pogotka, Morales u 14. i 36., autogol Livaje u 19. te Gerard Moreno u nadoknadi prvog dijela. U 85. minuti Fossati je realizirao jedanaesterac za konačnih 4:2 španjolskog sastava.

Naravno, nakon takvog rezultata nada još uvije postoji, ali svjestan je trener Hajduka Valdas Dambrauksas da će do čuda biti izuzetno teško doći.

'Uzvratna utakmica bi trebala biti lakša za pripremu. Igrači se mogu samo poboljšati igrajući ovakve utakmice. Počelo je odlično za nas, ali bili smo naivni, mogli smo puno bolje reagirati. Draže bi mi bilo a nam nisu zabili takve golove. Morat ćemo biti bolji u Hrvatskoj', rekao je Dambrauskas.

'Ako ste uočili, Awaziem je uvijek bio zadnji vezni. Htjeli smo imati bolju pokrivenost u veznoj liniji jer Villarreal je uigran u sredini i u međuprostoru. Awaziem je jako miran igrač s loptom. Mislim da je odigrao dosta dobru utakmicu', rekao je Litavac na klupi Splićana.

  • +28
Villarreal - Hajduk 4:2 (prva utakmica play-offa Konferencijske lige) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Nećete vjerovati što ću vam reći, ali kad budete gledali sljedeću utakmicu, atmosfera će biti potpuno drugačija i naš će mentatet biti drugačiji. Uz Božju pomoć, svašta se može dogoditi. Fokusirat ćemo se na sljedeću utakmicu, analizirati protivnike i pokušati pobijediti', optimisitčno je poručio hajdukov trener.

'Kalinić ima porezotinu na obrazu. On je za nas važan igrač, ali ozlijeđen je. Važan je igrač za nas, ali nogomet je nekad takav sport. Ne mogu ne biti optimist za drugu utakmicu zbog ovih igrača. Bio sam već puno puta na punom Poljudu. Ti navijači mogu podignuti svakoga. Villarreal je vrhunska momčad. Mi smo i danas izgledali spremno, Stipe je zabio nakon deset mjeseci... Moramo se pripremiti za Lokomotivu jer ta će utakmica odrediti kako ćemo igrati protiv Villarreala u Splitu'.

Eto, tako razmišlja Hajdukov trener. No, koliko je sve to realno? Doznat ćemo sljedećeg četvrtka, možda već oko 22.45 sati.