ENGLESKA ZAVRŠNICA

[FOTO] Chelsea apsolutno nadigrao Real te izborio finale Lige prvaka u Istanbulu gdje ćemo gledati i jednog Hrvata

05.05.2021 u 23:01

Bionic
Reading

U finalu nogometne Lige prvaka igrat će engleski klubovi Manchester City i Chelsea. U utorak su 'Građani' svladali PSG 2:0, a u srijedu su istim rezultatom 'Bluesi' bili bolji od Reala

Chelsea je iz Madrida donio 1:1, a u uzvratu je pokazao da je u ovome trenutku bolja momčad te je zasluženo prošao u finale. Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati englesko finale protiv Manchester Citya.

U uzvratu u Londonu trener Reala Zidane je stavio nespremne igrače poput Hazarda, Mendya i Ramosa, pa je igra 'Kraljevskog kluba' bila ispod razine. Da su strijelci Tuchelove momčadi bile imalo raspoloženi, a u drugom dijelu su imali pet čistih 'zicera', Real je mogao gadno stradati na Stamford Bridgeu.

Dvoboj je počeo vrlo oprezno, u prvih 20-tak minuta tek su se izdvojili dalekometni pokušaji Rudigera i našeg Modrića. U 27. minuti prva velika šansa i to za Real, kada je lopta došla do Benzeme, koji precizno s desetak metara gađao sami kut, no vratar Mendy je to, mada pokriven, čudesno obranio.

Samo minutu kasnije lodnonski sastav je došao do vodstva, a gol je kreirao Kante koji je oduzeo loptu i pronašao Havertza. Nijemac se odlučuio lobati vrata Courtoisa, lopta je odsjela na gredi, da bi je u mrežu lako pospremio dobro postavljeni drugi Nijemac Werner. U 24. minuti Modrić je nabacio do Benzeme, a njegov udarac glavom obranio je Mendy.

  • +15
Chelsea - Real Madrid, polufinale Lige prvaka, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Neil Hall

Već na samom početku drugog dijela Havertz je po drugi puta na utakmici pogodio gredu, ovaj puta udarcem glavom. U 53. minuti Mount je nakon akcije Wernera izašao sam ispred vratara i u izglednoj prilici pucao daleko iznad gola.

Revija promašaja Chelseaja nastavila se u 59. minuti kada je opet Havertz izašao sam ispred Belgijanca, koji je u padu obranio njegov pokušaj, a Courtois je gotovo na isti način u 65. minuti obranio veliku šansu Kantea.

Promašaji se ipak nisu osvetili londonskoj momčadi jer je pet minuta prije kraja odlični Pulišić ubacio za Mounta, koji je lako pogodio prazna vrata za prolaz Chelseaja u finale.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, a Mateo Kovačić zbog ozljede nije bio u sastavu domaćina no hrvatski veznjak trebao bi biti spreman za finale.

Za Chelsea će to biti treće finale, a imaju zasad samo jedan naslov iz 2012. godine, dok je Real ostao na rekordnih 13 titula.

CHELSEA - REAL MADRID 2:0 (Werner 28, Mount 85)

Na stadionu Stamford Bridge sudio je Orsato iz Italije.

  • CHELSEA:Mendy - Rüdiger, Thiago Silva, Christensen - Chilwell, Jorginho, Kanté, Azpilicueta (James, 88)- Mount (Ziyech, 89), Werner (Pulišić, 67), Havertz (Giroud, 90).
  • REAL MADRID: Courtois - Nacho, Ramos, Militao, Mendy (Valverde, 63) - Kroos, Casemiro (Rodrygo, 76), MODRIĆ - Vinicius (Asensio, 63), Benzema, Hazard (Mariano, 88).

Novi sportski paket MAXtv usluge – MAX Arena 2

MAXtv usluga bogatija je za novi sportski paket, MAX Arena 2, koji korisnicima donosi vrhunske sportske sadržaje. Hrvatski Telekom kontinuirano širi svoju programsku ponudu kako bi korisnicima u svakom trenutku nudio kvalitetan i atraktivan sadržaj, a novi sportski paket MAX Arena 2 donosi upravo to – MAX Arena 2 sadržava Arenasport 7-10 kanale koji nude još više uzbuđenja uz premium sportska natjecanja Lige prvaka, Europske konferencijske lige, dodatnih utakmica NBA, portugalske i francuske lige, i sve to uz HD kvalitetu slike. Više informacija OVDJE.