AUS - TUN 1:0

[FOTO] Australci se vratili u igru za prolazak skupine, a debi na SP-u imao je i Zagrepčanin Fran Karačić

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.11.2022 13:15
  • Objavljeno 26.11.2022 u 13:12
Bionic
Reading

Nogometaši Australije upisali su minimalnu, 1:0 pobjedu protiv Tunisa, u ogledu drugog kola skupine D na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar.

Australci su do pobjede došli golom u 23. minuti kada je spretno glavom reagirao Mitchell Duke, dok je za njih od prve minute zaigrao rođeni Zagrepčanin i bivši igrač Dinama i Lokomotive Fran Karačić.

Australci su došli do treće pobjede uopće na mundijalima, svladavši čvrsti Tunis s 1:0, a za Socceroose je sada jasno da će priliku za osminu finala tražiti u dvoboju s Danskom.

Tunižani su nakon remija s Dancima danas odigrali puno slabije, bili su previše defenzivni do gola Australaca, te prejalovi u napadu u ostatku utakmice. Napadački pristup i preuzimanje rizika donio je Australcima gol u 23. minuti. S lijeve strane ubacio je Goodwin, lopta je okrznula tuniskog braniča i dobila čudnu rotaciju, taman dovoljnu da je napadač japanske Okayame Duke glavom sprovede u malu mrežicu.

Pred kraj prvog dijela Tunižani su konačno došli do prilike - udarac Dragera u 41. minuti klizećim startom je blokirao Souttar, da bi potom nakon prodora i povratne lopte Slitija tuniski kapetan Mksakni pucao tik pored vrata.

U drugom dijleu su ušli ponajbolji, ali ozljedama načeti, igrači obje momčadi - Ajdin Hrustić i Wahbi Khazri. U 71. minuti ubačaj McLarena sa strane zamalo je zahvatio Leckie, dok je na drugoj strani vratar Ryan obranio dva ne baš opasna šuta Tunižana.

I u nastavku su Tunižani prijetili bez izrazite prilike, a australska obrana, na čelu s gorostasnim Souttarom, sve je izdržala.

U posljednjem trećem kolu, 30. studenoga, igraju Tunis i Francuska te Australija i Danska. Oba susreta počinju u 16 sati.

  • +13
Australija - Tunis; 2. kolo Svjetskog prvenstva, 26. 11. 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

TUNIS - AUSTRALIJA 0:1

Strijelci: 0:1 Duke (23)

Pred 44.000 gledatelja na stadionu Al Janoub sudio je Siebert iz Njemačke.

  • TUNIS: Dahmen - Bronn (74. Kechrida), Meriah, Talbi - Dräger (46. Sassi), Skhiri, Laidouni (67. Khazri), Abdi - Sliti, Msakni - Jebali (73. Khenissi)
  • AASTRALIJA: Ryan - Karačić (75. Degenek), Souttar, Rowles, Behich - Mooy, McGree (64. Hrustic), Irvine - Leckie (85. Baccus), Duke (64. MacLaren), Goodwin (85. Mabil)
Standings provided by Sofascore

Više pročitajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal