NHL FINALE

Flyersi pobjedom smanjili na 1:2 protiv Blackhawksa

03.06.2010 u 10:32

Bionic
Reading

U trećoj utakmici finala NHL lige hokejaši Philadelphia Flyersa su na domaćem terenu u produžetku pobijedili Chicago Blackhawkse 4:3, te su smanjili zaostatak u pobjedama na 1:2. Junak susreta bio je Claude Giroux koji je zabio odlučujući gol u produžetku

U uzbudljivoj utakmici povela je Philadelphija golom Dannyja Brierea (14:58), a bio je to jedini pogodak u prvoj trećini. Chicago je došao do poravnanja nakon nepune tri minute igre u drugoj trećini, a strijelac je bio Duncan Keith (22:49). Scott Hartnell (29:55) je ponovno doveo u vodstvo domaćine, ali Chicago je uspio poravnati do kraja trećine, a pogodak je zabio Brent Sopel (37:52).

Poslednju dionicu bolje je otvorio Chicago, kada je Patrick Kane (42:50) zabio za vodstvo 3:2. No, samo 20 sekundi kasnije Philadelphija je izjednačila golom Villea Leina (43:10). Do kraja posljednje trećine više nije bilo golova, pa je odluka pala u produžetku, a strijelac za Philadelphia Flyerse bio je Claude Giroux u šestoj minuti dodatka.

'Teško je bilo doći pred naše navijače nakon što smo izgubili prve dvije utakmice. U ovom susretu nismo imali pravo na pogrešku i morali smo pobijediti. Ovo je vjerojatno najvažniji gol u moj karijeri', kazao je 22-godišnji Giroux.

Igra se na četiri pobjede, a sljedeća utakmica je također u Philadelphiji 4. lipnja.