kao nekad mamić

Florentino Perez morao je zbog Luke Modrića sići u Realovu svlačionicu

22.04.2019 u 08:15

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš i kapetan 'srebrne' reprezentacije, Luka Modrić, u nedjelju je protiv Athletic Bilbaa odigrao 300. utakmicu za madridski Real. Svoj jubilej začinio je asistencijom za drugi gol Karima Benzeme u pobjedi 3:0

U ljeto 2012. godine, nakon Eura u Poljskoj i Ukrajini, kada je protiv Španjolske odigrao još jednu veliku utakmicu i dokazao da ima mjesto u Realu, u višetjednom natezanju čelnika Tottenhama i 'kraljevskog kluba', Luka Modrić ipak je postao igrač Reala.

I odmah po dolasku, uzeo španjolski Superkup, potom je nanizao četiri Lige prvaka, od čega čak tri uzastopne, postoa je prvak Španjolske, uzeo naslov Kupa kralja, te čak tri naslova klupskog svjetskog prvaka. Vrhunac pak bio je prošlog ljeta kada je kao član hrvatske reprezentacije uzeo svjetsko srebro te postao najbolji nogometaš svijeta za 2018. godinu.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL

Naravno, imao je Luka i nekoliko perioda kada zbog ozljeda nije mogao biti na terenu, ali u tih sedam godina skupio je 300 nastupa za Real, što je bio itekako valjan razlog da Florentino Perez dođe u svlačionicu te osobno uruči hrvatskom veznjaku dres s tom velikom brojkom.

U prigodnom govoru snimljenom za klupsku TV Luka Modrić je iskazao sreću i zadovoljstvo što igra u velikom klubu, pokazao kostobrane na kojem je njegova najbliža obitelji i dodao kako su to najvažnje osobe u njegovom životu.

Svaka čast, Luka Modrić!