stigli Buffon, totti...

Firenca u suzama, Badelj održao emotivni govor na oproštaju od Astorija

08.03.2018 u 12:23

Bionic
Reading

Kapetan Fiorentine, 31-godišnji Davide Astori, koji je u nedjelju pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, umro je u snu zbog zastoja srca, odnosno srčane aritmije, potvrdila je obdukcija koja je obavljena u utorak. A ovog četvrtka u Firenci je priređen posljednji ispraćaj, na kojem su se okupile tisuće štovatelja ovog igrača

Davide Astori, koji je bio suigrač hrvatskog nogometnog reprezentativca Milana Badelja, igrao je za Fiorentinu od 2015. godine. Nastupao je i za Cagliari te Romu, a u talijanskoj reprezentaciji skupio je 14 nastupa.

 Fiorentina i Cagliari odlučili su umiroviti dres sa brojem 13, kojeg je Astori nosio dok je igrao za te klubove.

  • +14
Pogreb Davidea Astorija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ovog četvrtka u Firenci je organiziran posljednji ispračaj Astoriju, a počast su mu došli odati tisuće navijača, ali i brojni suigrači. Počev od svih igrača Fiorentine, a potom i mnoštva onih s kojima je dijelio svlačionicu tijekom karijere.

Ispred same Bazilike Svetog Križa je  sat vremena uoči početka ceremonije bilo je više od tisuću ljudi, pišu talijanski mediji.

U cijelu momčad Fiorentine, viđeni su Francesco Totti, Pippo Inzaghi, Gianluigi Buffon. Ustvari, stigla je i momčad Juventusa, koja je u srijedu navečer u Londonu prošla u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je pobijedila Tottenham 2:1.

  • +10
Davide Astori Izvor: Profimedia / Autor: Giacomo Morini/Pacific Press/Alamy Live News

U ime momčadi Fiorentine, oproštajni govor održao je naš Milan Badelj, a između ostalog je rekao.

Dragi Davide,

govorim u ime svojih suigrača i obitelji 'viola'. Tvoje ime na hebrejskom znači 'voljen', i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime.

Davide, nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojega bi svatko želio imati. Najbolji si suigrač kojega čovjek može poželjeti. Imati te uza se značilo je biti siguran i misliti 'U redu je, jer je Davide ovdje'. Ne možemo zaboraviti tvoj smijeh, tvoj način zezanja sa svima. Volio si se definirati kao svjetski poznat dizajner i nogometaš u slobodno vrijeme. Ti si nogomet, onaj iskreni, dječji.

Naše misli su s tvojom obitelji, Francescom i princezom Victorijom. Zadaća svih koji su joj bliski bit će reći joj tko je Davide jer će tvoja kći morati znati tko je bio njen otac. Sjajan čovjek.

Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvijek si bio taj koji bi upalio svjetlo. Ti si to za sve nas, ti si svjetlo. Hvala ti, Davide.