BILO JE VRIJEME

Finska napokon u Formuli 1 dobiva ono što zaslužuje?

06.02.2017 u 13:46

Bionic
Reading

Predsjednik Finskog automobilističkog saveza Juhani Pakari priznaje da nakon prelaska Valtterija Bottas u Mercedes ozbiljno razmišljaju o organiziranju utrka Formule 1 u zemlji...

Finska već dugi niz godina ima pregršt sjajnih vozača u Formuli 1, a među njima i svjetske prvake poput Kekea Rosberga, Mike Hakkinena i Kimija Raikkonena. Prelazak Valtterija Bottasa u Mercedes stvorio je uvjete za stvaranje četvrtog finskog šampiona, a interes u zemlji za sport sada je još veći.

No, ono što oduvijek Finskoj nedostaje je utrka elitnog automobilističkog natjecanja. Nikad ju nije organizirala. Ako je vjerovati informacijama koje dolaze iz Finskog automobilističkog saveza, to bi se moglo sljedećih godina promijeniti.

'Razmatramo mogućnost ugošćavanja utrke Formule 1 u Finskoj,' priznaje predsjednik Saveza Juhani Pakari za dnevnik Ilta Sanomat.

Finska je već potvrdila da će od 2018. godine ući sa svojom utrkom u kalendar MotoGP-a, a Formula 1 mogla bi biti sljedeći korak. Staza Kimy Ring u blizini Helsinkija vjeruje se da bi bila pogodna za utrke najboljih vozača svijeta, uz određene renovacije. S obzirom da se očekuje izlazak iz kalendara Singapura, Malezije, Njemačke, a možda i nekih drugih zemalja, mjesta za Veliku nagradu Finske sigurno će se naći...