NIJEMCU REAL VS JUVE

Finale Lige prvaka sucu kojeg pamtimo po ovom crvenom kartonu Šimuniću na Marakani!

12.05.2017 u 13:38

Bionic
Reading

Poznato je kako će u finalu Lige prvaka, koje je zakazano u Cardiffu 3. lipnja u 20:45 sati, igrati Real Madrid i Juventus. Nekoliko dana kasnije Uefa je odredila kako će pravdu dijeliti njemački sudac Felix Brych

Čim je postalo poznato kako će 41-godišnji Felix Brych biti glavni sudac u finalu počele su curiti zanimljivosti vezana uz neke od njegovih najpoznatijih utakmica.

Naime, riječ je o iskusnom sucu koji je ove sezone sudio ukupno pet utakmica Lige prvaka uključujući i osminu finala između Porta i Juventusa.

No, posebno je zanimljivo spomenuti kako je Felix Brych bio glavni sudac na utakmici Srbije i Hrvatske odigrane 6. rujna 2013. godine na Marakani (1:1). Tu utakmicu hrvatska javnost pamti po brutalnom startu Joea Šimunića na Miralemu Sulejmaniju u 80. minuti zbog kojeg je dobio crveni karton.

'Pogibeljan, surov, drzak, bezobrazan start... Ovo je bio start da ga povrijedi', urlao je komentator srpske televizije.

Zbog tog starta, koji je Srbiju spriječio da se nađe u čuistoj gol šansi, Šimunić je postao najomraženija osoba u Srbiji.

Dodajmo još kako će finale Europske lige između Ajaxa i Manchester Uniteda suditi 40-godišnji Slovenac Damir Skomina u Stockholmu 24. svibnja u 20:45 sati.