nije išlo

Finale ih je iscrpilo: Donna Vekić i Ivo Karlović ispali već i 1. kolu

20.06.2017 u 20:12

Bionic
Reading

Samo dva dana nakon što je osvojila turnir u Nottinghamu Donna Vekić je poražena na startu travnatog WTA turnira u Birminghamu od Amerikanke Allison Riske 2:6, 6:7 (2). U isto je vrijeme Ivo Karlović izgubio dvoboj 1. kola travnatog ATP turnira u njemačkom Halleu od Rusa Mihaila Južnog 3:6, 6:7 (6)

Osječanka Donna Vekić se nije snašla u dvoboju s Allison Riske, 46. igračicom svijeta, koju je pobjeđivala u oba njihova međusobna dvoboja lani na Tajvanu i ove godine u Indian Wellsu.

U prvom setu je očito umorna Vekić dvaput gubila svoj servis, a u drugom setu nije bilo 'breaka', iako je Donna imala lopte za obrat u drugom i osmom gemu. U 13. igri Amerikanka je odjurila na prednost 3:0 i 5:1 i nastup u Birminghamu je za Vekić bio gotov  nakon sat i pol igre...

Ivo Karlović (38) izgubio je dvoboj veterana protiv 34-godišnjeg Mihaila Južnog, koji je iskoristio i Karlovićev umor jer je prije dva dana igrao i izgubio finale Hertogenboscha. Karlović je loše započeo meč i izgubio svoj servis u šestom gemu, a nakon što je, opet na svoj servis, spasio set-loptu kod 3:5, u narednom gemu je Karlović imao čak četiri 'break-lopte' da ostane u setu, no Južni je sve spasio. 

U drugom setu su obojica propustila samo po jednu loptu za obrat, a u 13. igri Južni je poveo 4:0, Ivo se vratio s pet uzastopnih poena i poveo s 5:4, potom spasio meč-loptu kod 5:6, ali je drugu na svoj servis Južni iskoristio i otišao u 2. kolo. 

Bio je ovo njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Južnog, kojeg je Karlović uspio pobijediti samo prije tri godine i to upravo u Halleu.