MIRKO O SVEMU POMALO

Filipović: Gospodo, maknite moje lažne profile s Fejsa!

20.03.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Mirko Filipović definitivno je velika faca u svijetu slobodnih borbi. Dok je u Hrvatskoj pomalo podcijenjen, u svijetu se njegovo ime izgovara s puno poštovanja. Najnoviji intervju koji je dao magazinu Fighters Only to samo dokazuje

O FACEBOOKU
Nije li odvratno da netko želi seks s nekime na tuđi račun? Odvratno!

Novinar magazina Fighters Only uhvatio je Mirka Filipovića telefonski i preko žice napravio zanimljiv intervju. Legendarni Cro Cop po tko zna koji put ponovio je kako nije siguran hoće li u budućnosti imati jednu, petnaest ili nijednu borbu, da sve ovisi o ozljedama i motivaciji, no kazao je i kako mu ne nedostaje ponuda. I od K-1 i od MMA-a!

'Znate kakav sam, jednostavno ne želim odustati i predati se. Ne želim dopustiti da me ozljeda zaustavi. Imam ponude i iz K-1 i iz MMA-a, no još ništa nisam s nikime dogovorio. Iskreno, želim ići dalje, no tek ćemo vidjeti što će se dogoditi', kazao je Filipović odgovarajući na pitanje zašto ne ode u mirovinu.

O KAVEZU I RINGU
Previše dugo vremena sam se borio u ringu da bih samo tako prihvatio kavez. I dan danas mi je draži ring.

Posebno je zanimljiv bio odgovor na pitanje koliko se realno prilagodio borbi u kavezu. Mirko je priznao da nije nikad do kraja.

'Previše dugo vremena sam se borio u ringu da bih samo tako prihvatio kavez. I dan danas mi je draži ring. Isto tako je i s borcima koji se već godinama bore u kavezu, koji su u njemu odradili 20, 30 ili 40 borbi, za njih je prelazak u ring također nešto čudno, na što se teško mogu brzo prilagoditi. Jako mi je bilo ugodno u Zagrebu ponovno se boriti u ringu', naglasio je Cro Cop i na trenutak razmislio kad je posljednji put, prije Final Fighta, bio u ringu.

'Bio mi je suparnik Bob Sapp. Ne, nije on, borio sam se protiv Hong Man Choija u Dreamu posljednji puta u ringu.'

O BUDUĆNOSTI
Danas se osjećam super, no nikad u ovom sportu ne znaš što te čeka sutra.

Osvrnuo se naš borac i na emocije i depresije nakon poraza, uspoređujući to vrijeme s današnjicom:

'Danas se osjećam jako dobro. Bio sam vrlo depresivan nakon svoje posljednje borbe u UFC-u. Znate, najvažnija stvar u životu je zdravlje. Ako niste zdravi, ne možete trenirati, mentalno ste posve nespremni, ne možete na treningu odraditi ništa bez boli i to užasno frustrira. Srećom, danas sam super, no nikad u ovom sportu ne znaš što te čeka sutra. Svaka borba za mene može biti posljednja, ozljede su svakodnevnica i, da budem iskren, češće se događaju na treningu ili nekom divljem sparingu nego u samoj borbi.'

Na kraju intervjua Filipović je dobio i zanimljivo, nesvakidašnje pitanje o brojnim profilima s njegovim imenom na Facebooku. On, kaže, nema profil niti na jednoj društvenoj mreži.

'Ne razumijem te majmune, stave moje ime i fotku, a predstavljaju sebe. Što žele postići? Žele lakše upoznati curu? Pa na kraju dana će se ionako morati s njom naći, što dobivaju lažnim predstavljanjem? Nije li odvratno da netko želi seks s nekime na tuđi račun? Odvratno! Lijepo molim tu gospodu da maknu te lažne profile, a ima ih na stotine, jer oni nemaju smisla.'