veleslalom

Filip Zubčić uz puno oscilacija do 20. mjesta nakon prve vožnje; Marco Odermatt s najboljim vremenom uoči drugog 'laufa'

19.03.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Pobjednik Svjetskog kupa Švicarac Marco Odermatt postavio je najbolje vrijeme (1:04.96 minuta) prve vožnje posljednjeg veleslaloma u ovoj sezoni, a Filip Zubčić se nalazi na diobi 20. mjesta sa zaostatkom od 1.80 sekundi.

Iako je postavljač prvog veleslaloma bio Filipov trener Marko Šuman, 29-godišnji Zagrepčanin je i u Meribelu nastavio s veleslalomskim nastupima koji nisu u skladu s onim što je pokazivao u prethodne dvije sezone.

Bilo je previše oscilacija, pa je tako na jednom prolaznom vremenu imao zaostatak veći od sekunde, na sljedećem bi smanjio na četiri desetinke, pa bi na novom opet taj zaostatak išao preko sekunde.

S druge strane, Marco Odermatt je pokazao da je najbolji skijaš svijeta u ovom trenutku i najbolji u veleslalomu u kojem će tražiti put prema petoj ovosezonskoj pobjedi u ovoj disciplini.

Najveći konkurenti će mu biti Norvežanin Lucas Braathen koji je zaostao samo 20 stotinki, te dvojica Odermattovih sunarodnjaka, Justin Murisier (+0.50) i Loic Meillard (+0.55).

Devetorica skijaša su unutar jedne sekunde, a najugodnije iznenađenje je priredio 20-godišnji Norvežanin Alexander Steen Olsen, aktualni juniorski svjetski prvak koji je na osmom mjestu sa 77 stotinki zaostatka.

Druga vožnja je na rasporedu od 12 sati, a Filip Zubčić će startati kao treći. Na završnici Svjetskog kupa bodove osvaja samo 15 najboljih, a najboljeg hrvatskog skijaša od tog plasmana dijeli 30 stotinki.