NAPLATA U ČAROBNOM RIJU

Filip Ude u tišini po slavu: Čeka ga doček kako god ispalo

29.07.2016 u 10:08

Bionic
Reading

Jedini hrvatski gimnstičar koji će se natjecati na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru Filip Ude otputovao je danas ujutro u Brazil i to će mu biti treći nastup na najvećem sportskom natjecanju

Za razliku od prijašnja dva, ovog puta nije bilo ispraćaja. Bila je to Filipova želja jer je istaknuo kako se želi koncentrirati samo na ono što je pred njim: nastup i osvajanje medalje.

'Idem po ono za što sam prolio puno znoja,' kratko je izjavio Ude.

Nakon dolaska s priprema iz Rusije član čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan u četvrtak je u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću odradio kontrolni trening koji je potvrdio visoku razinu samopouzdanja. Ude je fizički spreman, psihički koncentriran i jedva čeka nastup u kvalifikacijama, poruka je optimističnog stručnog stožera.


Na posljednjem treningu u ATON-u sreću uoči predstojeće nastupa je došao zaželjeti čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je pohvalio Udeovu skromnost, rekavši kako želja da nema poseban ispraćaj puno govori o njegovoj veličini, ne samo kao sportašu već i kao čovjeku. Kovač je izjavio kako posljednjih godina redovito prati nastupe i treninge najboljeg čakovečkog sportaša te da ga ni on već dugo nije vidio ovako spremnog.

'Siguran sam da će nastaviti svoj niz nevjerojatnih gimnastičkih rezultata i u Riju promovirati domovinu, kraj i grad iz kojeg dolazi,' kazao je Kovač. Jedinom olimpijcu s gradskog područja je poručio kako je njegov Čakovec, kao i dosad, uvijek uz njega.

'Bez obzira na plasman po povratku iz Brazila, njegov grad će mu napraviti doček dostojan pravog i istinskog prvaka,' zaključio je Kovač.

Na rezultatima kojima je zadužio Međimurje, Udeu je čestitao i međimurski župan Matija Posavec.


'U trenucima kao što je ovaj, svi smo ispunjeni ponosom jer je naš Filip do sada već ispisao svjetsku, hrvatsku i međimursku sportsku povijest,' rekao je Posavec, dodavši da ga požrtvovnost i skromnost čine velikim čovjekom i sportašem te mu je u ime svih Međimurki i Međimuraca poželio da osvoji toliko željeno zlato.

Svoju podršku telefonom je izrazio i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Županija, Grada Čakovec i Općina Nedelišće protekle četiri godine zajednički su financijski pomagale projekt Odbrojavanje do Rija kojemu je za cilj bio stvaranje uvjeta koji će omogućiti najboljem hrvatskom gimnastičaru nastup na 31. Ljetnim Olimpijskim igrama.