KAŽNJEN I ATLETICO

Fifa potvrdila kaznu koja će uzdrmati Real Madrid!

08.09.2016 u 20:48

Bionic
Reading

Zbog nepravilnosti pri dovođenju maloljetnih nogometaša Real i Atletico kažnjeni su od Fife zabranom kupovanja nogometaša u 2017. godini...

Podsjetimo, ovu je kaznu Fifa već izdala Realu i Atleticu za tekuću godinu, no klubovi su se žalili i odluka je odgođena, no sada je Fifina žalbena komisija ponovila presudu.

Real i Atletico tako neće moći kupovati ni domaće ni strane nogometaše tijekom 2017. godine, a još će morati platiti i kaznu od 823 tisuće eura.

Ista je to kazna koju je Barcelona dobila 2015. godine zbog neregularnosti pri dovođenju maloljetnih nogometaša, a sad će je okusiti i druga dva španjolska velikana.

Ova vijest dobra je za Matea Kovačića, kojeg će Real biti primoran zadržati i koristiti još godinu dana, jer pojačanja u veznoj liniji neće moći dovoditi. Klub je odluku u svom priopćenju opisao kao 'nepravednu' i najavio žalbu Sportskom arbitražnom sudu.

Što se Atletica tiče, Šime Vrsaljko doveden je ovog ljeta u zadnji čas, a Simeoneov klub morat će pričekati kako bi dodatno ojačao momčad koja je upravo s Realom igrala finale Lige prvaka prošle sezone...