GOSPODO, ZBOG ČEGA?

Fifa pokušava 'sakriti' ono što smo svi mogli vidjeti na utakmici Senegala i Nizozemske i bez imalo srama mulja s brojkama

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 21.11.2022 20:37
  • Objavljeno 21.11.2022 u 20:10
Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Nizozemske startala je na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar pobjedom, u dvoboju prvog kola skupine A pobijedila je afričkog prvaka Senegal 2:0, a na stadionu Al Thumama bilo je mnogo praznih stolica

U izjednačenoj utakmici prijetile su obje reprezentacije, a Senegal se unatoč neigranju svoje prve zvijezde Sadio Manea predstavio u dobrom svjetlu, no afrički je prvak na kraju ipak ostao bez ičega. Presudio mu je prvo Cody Gakpo pogotkom glavom u 84. minuti, a potom i Davy Klaassen koji je u 99. minuti zabio za konačnih 2:0.

  • +6
Senegal - Nizozemska, 1. kolo skupine A, SP u Katru 2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Zanimljivo, na stadionu službenog kapaciteta 40 tisuća bilo je puno praznih stolica, pa bi se reklo da je utakmici prisustvovalo oko 25-30 tisuća gledatelja.

No na službenoj stranici Fife za tu utakmicu piše da je dvoboj posjetila čak 41.721 osoba. Znači da je bilo više ljudi od dozvoljenog kapaciteta. No fotografije sa stadiona otkrivaju da je to laž i pitanje je zašto Fifa na svojoj web stranici mulja s brojkama.

  • +8
Nizozemska - Senegal, navijači, SP u nogometu 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Glyn KIRK / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal