PUNO PROBLEMA

'FIFA je prošla kroz pakao zbog SP-a u Brazilu!'

07.05.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Glavni tajnik Svjetske nogometne federacije Jerome Valcke priznao je kako organizacija Svjetskog prvenstva u Brazilu nije išla glatko...

Svjetska nogometna smotra počinje 12. lipnja sudarom domaćina i Hrvatske, a iako čini se da će sve biti spremno za početak najvećeg sportskog natjecanja ove godine, u FIFA-i priznaju da nije bilo lako do toga doći.

'U Brazilu su određeni političari protiv SP-a i prošli smo kroz pakao, jer imate tri politička nivoa vlasti, a onda su još došli i izbori i nismo više razgovarali s istim ljudima. Teško je bilo stalno ponavljati istu stvar. Ne organizira FIFA Svjetsko prvenstvo, nego Brazil u svojih 12 gradova,' izjavio je Jerome Valcke pa dodao:

'Podržavamo Brazil kako bi osigurali da SP bude uspješan, jer se cijela FIFA bazira na uspjehu Svjetskog prvenstva. Ako SP bude neuspjeh, onda smo u nevolji.'

Najveći problem organizacije SP-a bilo je kašnjenje radova na stadionima.

'Trebali smo dobiti stadione u prosincu, ali dobit ćemo ih 15. svibnja. To je malo kasnije, no znamo se prilagoditi. Neće sve biti dovršeno, ali kad su u pitanju stadioni, imat ćemo sve što je potrebno novinarima, ekipama, navijačima i službenom osoblju da bi SP bio posebno iskustvo,' zaključio je prvi čovjek FIFA-e.