STARI TRIK

Ferrari je sve prevario uoči nove F1 sezone!?

11.03.2014 u 11:08

Bionic
Reading

Talijanska momčad namjerno je skrivala svoju pravu brzinu tijekom zimskih testiranja, a pokazat će ju ovaj vikend u Melbourneu, uvjeren je bivši F1 vozač Mika Salo...

Ferrari se na testiranjima u Jerezu i Bahreinu nije pretjerano isticao. Fernando Alonso i Kimi Raikkonen odrađivali su posao u tišini, zaostajavši za najbržima oko dvije sekunde, uz ponešto tehničkih problema i relativno pristojan broj odvezenih krugova.

Mnoge je to stručnjake dovelo do zaključka kako talijanska momčad neće biti prava konkurencija Mercedesu i Williamsu na početku sezone, ali također su se pojavile i glasine da se radilo o prikrivanju forme F14T bolida, s čim se slaže i čovjek koji je dugi niz godina radio kao test vozač unutar ekipe.

'Ferrari je sve prilično sakrio. Kada pogledamo njegovu brzinu po sektorima, neki su jako dobri, drugi su smiješno spori. Oni su skrivali svoju pravu brzinu i nitko ne zna gdje se zapravo nalaze,' izjavio je za finske medije Mika Salo

Iz Ferrarijevog pak tabora posljednjih tjedana tek poručuju da nisu sigurni koliko su brzi i čemu se mogu nadati na početku sezone, a kao glavne favorite ipak ističu Mercedes i Williams.

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te Veliku nagradu Australije gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP