velika nagrada toscane

[FOTO] Ferrari je predstavio možda i najljepši bolid u povijesti; 'scuderia' slavi svoju 1000. utrku u Formuli 1

11.09.2020 u 13:51

Bionic
Reading

U nedjelju (13. rujna, 15.10 sati, Arenasport 2) se na stazi u Mugellu vozi utrka za Veliku nagradu Toscane, a ostat će upamćena po tome što će momčad Ferrarija 1000. put nastupiti na utrkama Formule 1. 'Scuderia' je stoga za ovu povijesnu priliku predstavila fantastično oslikani bolid

Petak je u Mugellu bio rezerviran za slobodne treninge uoči nedjeljne utrke za Veliku nagradu Toscane, a sve su oči bile uprte prema boksu Ferrarija koji je napokon predstavio bolid s kojim će proslaviti svoju 1000. utrku u Formulu 1.

I stvarno, Ferrari će ovog vikenda izgledati više nego fantastično. Bolid doslovno oduzima dah, premazan je specijalnom bojom koja mijenja nijanse ovisno o kutu gledanja i osvjetljenju! Ma, čista fantazija!

Bolidi Charlesa Leclerca i Sebastiana Vettela obijani su u tamnocrvenu boju, kao što su bili i 1950. godine na prvoj utrci momčadi Ferrarija. No, ova se boja zbog posebnog premaza 'presijava' u nekoliko desetaka različitih nijansi crvene što bolidu daje posebnu draž. Uz to će Leclerc i Vettel nastupiti u za ovu utrku posebno dizajniranim kombinezonima, također u povijesnim bojama Ferrarija...

  • +9
Ferrari, bolid za 1000. utrku u Formuli 1, Velika nagrada Toscane Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

U Ferrarijevim retro bojama će na ovoj utrci će biti obojena i sva ostala sigurnosna vozila, sve iz poštovanja prema najvećoj i najpoznatijoj momčadi Formule 1.

Inače, Velika nagrada Toscane će biti i prva utrka ove sezone kojoj će prisustvovati navijači na tribinama. Istina, njih točno 2880 imat će priliku uživo pratiti ovu povijesnu utrku, a dobar dio ulaznica dobili su liječnici i zdravstveni radnici koji su se u Italiji borili i još se uvijek bore s pandemijom koronavirusa. Sjajan je to način da im se Formula 1 i Ferrari zahvale na svemu!

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.

Spomenimo i to kako je Finac Valterri Bottas u Mercedesu ostvario je najbolji rezultat na prvom treningu uoči nedjeljne Velike nagrade Toscane na stazi Mugello.

Finac je ostvario vrijeme 1:17.879, a iza njega je sa samo 48 tisućinke zaostao Max Verstappen u Red Bullu. Treći je bio Charles Leclerc u Ferrariju s tri desetinke zaostatka.

Britanac Lewis Hamilton, vodeći u ukupnom poretku, bio je četvrti s određenim tehničkim poteškoćama i zaostao je više od pola sekunde. Peti je bio iznenađujući pobjednik posljednje utrke u Monzi, Francuz Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Formule 1 karavana prvi put će se utrkivati ​​na stazi u Mugellu, koju Ferrarijeva momčad inače koristi za testiranja svojih bolida.

Autodromo Internazionale del Mugello ili Mugello nalazi se u talijanskoj regiji Toscani, nedaleko od Firenze. Staza je duga 5.245 metara, ima 15 zavoja i 1.141 metar dug pravac.

Utrka je na rasporedu u nedjelju (13. rujna, 15.10 sati, Arenasport 2), a kvalifikacije su u subotu od 15:00.