VN Australije

Ferrari ispred dva Mercedesa! Vettelu pobjeda na otvaranju sezone

26.03.2017 u 09:08

Bionic
Reading

Nijemac Sebastian Vettel pobjednik je prve ovosezonske utrke Formule 1. Nijemac u Ferrariju na stazi u Melbourneu iza sebe je ostavio oba Mercedesova vozača, Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa

Nijemac Vettel ciljem je prošao s prednošću od 10 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Lewisa Hamiltona koji je startao s pole positiona. Na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Valtterio Bottas u drugom Mercedesu.

Ferrari je formu s predsezonskih testiranja prebacio i u nastavak sezone, točnije VN Australije, te je sasvim zasluženo skinuo s trona momčad aktualnih trostrukih svjetskih prvaka, što jamči da bi i cijela sezona mogla biti napeta i zanimljiva. .

Lewis Hamilton je startao puno bolje nego prošle sezone kada su dva Ferrarija preuzela vodeće pozicije. Međutim, Mercedesov vozač se nije uspio odvojiti od Sebastiana Vettela koji se nalazio odmah iza trostrukog svjetskog prvaka.

Do kraja utrke nismo vidjeli posebno zanimljive situacije; Vettel je na vodećoj poziciji povećao svoju prednost na 10 sekundi, Valtteri Bottas je uspio smanjiti zaostatak za timskim kolegom na sekundu i pol, dok se Max Verstappen isto toliko približio Kimiju Raikkonenu, da bi do kraja utrke ipak popustio s tempom. Bodove su još osvojili Felipe Massa, Sergio Perez, Carlos Sainz, Daniil Kvjat i Esteban Ocon.

'Ovo je bilo nevjerojatno! Sjajna utrka, ljudi su izašli na stazu s Ferrarijevim zastavama... Početak sezone iz snova?, rekao je pobjednik Australije Sebastian Vettel.

'Još je dug put pred nama, ali sad smo u sedmom nebu. Uživat ćemo. No ima i stvari s kojima nisam baš zadovoljan, primjerice, kako sam startao. Dobri su novi bolidi, možeš ih tjerati do krajnjih granica i izdržat će', zaključio je Nijemac.

Sljedeća utrka je Velika nagrada Kine u Šangaju 9. travnja.

  • +9
Formula 1, VN Australije Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jason Reed

Poredak za VN Australije:

1 Vettel (Ferrari)  24:11.670

2 Hamilton (Mercedes) + 0:09.975

3 Bottas (Mercedes) + 0:11.50

4 Raikkonen (Ferrari) + 0:22.393

5 Verstappen (Red Bull) + 0:28.827

6 Massa (Williams) + 1:23.386

7 Perez (Force India) + 1 krug

8 Sainz (Toro Rosso) + 1 krug

9 Kvjat (Toro Rosso) + 1 krug

10 Ocon (Force India) + 1 krug....