PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Ferrari dao rok Vettelu do kad mora osvojiti titulu

05.03.2015 u 12:15

Bionic
Reading

Šef Ferrarija Sergio Marchionne želi titulu svjetskog prvaka najkasnije do 2018. godine, a nada se da će doći i prije...

Ferrari je u rezultatskoj krizi. Prošle sezone nije ostvario niti jednu pobjedu što se nije dogodilo još od 1994. godine. Posljednji naslov prvaka onaj je Kimija Raikkonena iz 2007. godine. Fernando Alonso u dva je navrata bio blizu, jednom je za dlaku titula pobjegla Massi, no to nije dovoljno opravdanje za talijanske navijače koji očajnički žele povratak Scuderije na F1 vrh.

'Želimo osvojiti titulu najkasnije do 2018. godine. Ako je moguće, osvojit ćemo ju i prije,' najavio je novi predsjednik Sergio Marchionne pa dodao:

'Osvojiti titulu je naša obveza prema navijačima, povijesti i našim djelatnicima.'

Ferrari je tijekom predsezonskih testiranja pokazao solidnu formu, bolju nego zadnjih godina, ali čini se da je Mercedes i dalje daleko ispred.

'Bolid je spreman, vozači maksimalno motivirani. Sada još trebamo izaći na stazu, pa ćemo vidjeti,' zaključio je čovjek koji je smijenio prošlog ljeta Lucu di Montezemola.

U ekipu je ove sezone stigao i 27-godišnji Sebastian Vettel. Četverostruki prvak od šefova je dobio rok do koje godine mora doći do titule. Nema žurbe, no što prije se stvari poslože za njega, tim bolje...